|

Entelektüel barbarlık!

AB Bakanı Ömer Çelik, 300 Fransız yazar ve siyasetçinin "şiddet ve Yahudi düşmanlığı yaydığı" iddiasıyla Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılmasını istemesine tepki gösterdi: "İnsanlık rehberi Kur’an’dan insan karşıtı şiddet çıkaran DEAŞ neyse, bu 300 Fransız da aynı. Entelektüel şiddetin ve barbarlığın en çarpıcı örneği bu."

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:53 - 7/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik

Aralarında eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin de bulunduğu 300 Fransız yazar ve siyasetçinin "şiddet ve Yahudi düşmanlığını yaydığını" öne sürerek Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılmasını istemelerine Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik sert tepki gösterdi.

BAĞNAZLIK TARİHİNE YAZILACAKLAR

Bakan Çelik, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Entelektüel şiddetin ve barbarlığın en çarpıcı örneği bu. Bu kişiler kim olurlarsa olsunlar ve şimdiye kadar neyi savunmuş olurlarsa olsunlar, bağnazlık tarihinin ilk sırasına yazılacaklar. Barbarlık modern dünyanın ortasına entelektüel ve siyasi sıfatlarla yerleşiyor" değerlendirmesinde bulundu.

DEAŞ KADAR TEHLİKELİ

Söz konusu kişilerin "barbar ve ahlak dışı" taleple terör örgütü DEAŞ'ın ideolojik akrabalığına kayıt yaptırdıklarını ilan ettiklerini belirten Çelik, "DEAŞ’ın en yakın ideolojik akrabası olduklarını ancak bu şekilde anlatabilirlerdi. Ancak siyasal psikiyatrinin konusu olacak bu yaklaşım, Avrupa’nın ortasında nasıl bir barbarlığın yükseldiğini, en az DEAŞ kadar tehlikeli bu zihniyetin kendisini nasıl bazı kavramların arkasına sakladığını ifşa ediyor" ifadelerini kullandı.

ŞİDDETE TAPAN BİR ZİHNİYET

Çelik, "DEAŞ'ın aleni akrabalarını" tespit etmenin kolay olduğunu vurgulayarak, "Asıl böyle entelektüel ve siyasi görünüm arkasındakiler çok tehlikeli. Sözde şiddet karşıtı görünüp yaklaşımlarıyla bağnaz ve şiddete tapan zihniyet bu. İnsanlık rehberi Kur’an’dan insan karşıtı bağnazlık ve şiddet çıkaran DEAŞ neyse, bu 300 Fransız da aynı" mesajını paylaştı.

  • Fransa'da karşılığı yok
  • Fransa'da 300 kişinin imzasıyla yayınlanan skandal bildiriyle ilgili Fransa'dan da sert tepkiler geldi. Fransa İslam Konseyi (CFCM) Başkanı Ahmet Oğraş, Fransa’da Müslümanlara yönelik kışkırtıcı ve gerçeklerden uzak tartışmaların gündeme getirilmesi için belli kesimlerin sürekli girişimlerde bulunduğunu hatırlatarak, “Bugün Fransa’da bazı siyasiler, akademisyenler ve aydınların Fransız halkına zorla kabul ettirmeye çalıştıkları bir entelektüel diktatörlük var” diye konuştu.
  • SAYGIDAN UZAK
  • Fransa Müslüman Din Adamları Konseyi Genel Sekreteri Mohamed Bajrafil da “Bu, Müslümanlara karşı saygıdan tamamen uzak bir çağrıdır” diyerek, bu durumu, makaleyi imzalayan kişilerin "Kur’an-ı Kerim hakkındaki cehaletinin yansıması ve görünür biçimde entelektüel sahtekarlığı" olarak değerlendirdi.
  • KARŞITLIĞI ARTIRIYOR
  • Ülkenin tanınmış gazetecilerinden Dominique Vidal ise yayımladığı bir video ilse Yahudilerin ve Hristiyanların kutsal kitaplarında da şiddete ve diğer dinlerden olanlara karşı şiddet içeren mücadelelere yönelik bölümler olduğunu hatırlatarak, 300 imzacının Fransa’da Müslüman gençlerle ilgili iddialarının sosyal ve siyasi bir karşılığının olmadığını vurguladı. Vidal, “Bu makale, İslam karşıtlığını artırarak Yahudi karşıtlığıyla mücadeleyi savunuyor görünüyor” ifadelerini kullandı.
#DEAŞ
#Avrupa
#Ömer Çelik
6 yıl önce