|

Evlerinin yıkılışını hüzünlü gözlerle izlediler

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın bitişiğindeki 10 katlı Yunus Apartmanı'nın yıkım işlemlerine sabah saatlerinde devam edildi. Çökme tehlikesi nedeniyle evlerinden sadece değerli eşyalarını almalarına belirli bir süre imkan tanınan Yunus Apartmanı'nın sakinleri yıkım işlemlerini barikatın arkasından hüzünlü gözlerle izlediler.

Yeni Şafak
11:53 - 11/02/2019 Pazartesi
Güncelleme: 12:06 - 11/02/2019 Pazartesi
AA
Yunus Apartmanı sakinleri yıkımı böyle takip etti.
Yunus Apartmanı sakinleri yıkımı böyle takip etti.

İstanbul Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın bitişiğindeki 10 katlı Yunus Apartmanı'nın yıkım işlemlerine sabah saatlerinde devam edildi.

SADECE DEĞERLİ EŞYALARI ALMALARINA İZİN VERİLDİ

Çökme tehlikesi olduğu için boşaltılan ve apartman sakinlerinin itfaiye asansörü aracılığıyla girdikleri evlerinden sadece değerli eşyalarını almalarına belirli bir süre imkan tanınan Yunus Apartmanı'nın dün ara verilen yıkım işlemlerine tekrar başlandı.


YIKIM ANINI İZLEDİLER

Yıkım çalışmalarını yerinde izleyen mahalleli, o anları cep telefonları ile görüntüledi. İtfaiye ekiplerinin yıkım boyunca sulama yaptığı çalışmalara saat 10.00'da bir süre ara verildi. Bu sırada olay yerine gelen bir kepçe operatörü, binanın önündeki beton yığınlarını temizledi. Yaklaşık bir saat sonra binanın yıkımına devam edildi. Yıkım işlemlerinin başladığı anda bölgeye gelen apartman sakinleri kurulan barikatın ardından evlerinin yıkılışını hüzünlü gözler ile izledi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çöken bina çevresindeki 10 apartmanın analiz edildiğini ve 8'inin yıkımına karar verildiğini açıklamıştı.


Bu kapsamda dün başlanan Yunus Apartmanı'nın yıkım işlemlerine akşam saatlerinde ara verilmişti.




#Kartal
#Yunus Apartmanı
#çöken bina
5 yıl önce