|

FETÖ'cü 31 sanığa ağırlaştırılmış müebbet

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Okullar Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin davada 31 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Bahsi geçen davayla ilgili görülen ilk duruşmalarda müşteki Güven Kartal "Benim yanımda bulunan ismini hatırlamadığım bir teğmene, 'Beni vuracak mısınız?' diye sorduğumda, 'Bana silah doğrultursanız, emir gelirse gözünüzün üstünde kaşınız var demem, çeker vururum' dedi" ifadelerini kullanmıştı.

Yeni Şafak
10:23 - 17/07/2018 Salı
Güncelleme: 11:19 - 17/07/2018 Salı
AA
Jandarma Okullar Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin davada karar açıklandı.
Jandarma Okullar Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin davada karar açıklandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığı'nda yaşanan eylemlere ilişkin 316 sanıklı davada, aralarında dönemin Jandarma Okullar Komutanı eski tuğgeneral Sadık Köroğlu'nun da bulunduğu 31 kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Diğer sanıkların dosyası başka bir davada görülmek üzere ayrıldı.

Sanıkların son sözlerinin alınmasının ardından mahkeme başkanı Melih Uçar, heyetin aldığı kararı açıkladı.

  • Buna göre eski tuğgeneral Sadık Köroğlu, eski albay Özkan Doğanay, yarbay Hacı Akyel, yarbay Efkan Güler, binbaşı Tarık Görener ile Mehmet Bakan, Mehmet Özoğul, Fazıl Ergün, Cemil Çetin, Ramazan Atım, Coşkun Kazankaya, Abdullah Serdar Acar, Okan Yalçın, Ramazan Akkuş, İslam Kılıç, Haldün Zülkadiroğlu, Emrah Coşkunsu, Adem Yaşar, Özkan Darendeli, İdris Kaya, Onur Demirel, Osman Küt, Yusuf Yiğit, Dilaver Bilgi, Orhan Çetin, Nurettin Özdoğan, Fatih Çelik, Bahri Barış Cordan, Arif Kalkan, Murat Tamer ve Haydar Hacıpaşalıoğlu ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.

Ayrıca sanıklardan Fazıl Ergün "adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 26 yıl 8 ay, Özkan Darendeli de "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan 13 yıl 6 ay daha ceza aldı. Öte yandan davanın beş firari sanığı ile tutuksuz 280 sanığının dosyaları mevcut dosyadan ayrıldı. Bu sanıkların yargılanmalarına başka bir dava dosyasında devam edilecek.

Bahsi geçen davayla ilgili görülen ilk duruşmalarda müşteki Güven Kartal "Benim yanımda bulunan ismini hatırlamadığım bir teğmene, 'Beni vuracak mısınız?' diye sorduğumda, 'Bana silah doğrultursanız, emir gelirse gözünüzün üstünde kaşınız var demem, çeker vururum' dedi" ifadelerini kullanmıştı.

Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis ne anlama geliyor?

Türkiye'nin 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından daha sık duyduğu adli kararlardan biri de 'ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası.'

15 Temmuz davaları Avukatı Dr. Mehmet Sarı, bu kararlarla ilgili olarak yenisafak.com'a yaptığı açıklamada "İdam taleplerine yakın bir karar ve kesinlikle aftan yararlanamazlar" ifadesini kullanmıştı.

  • Sarı'nın konuyla değerlendirmesi şöyle;
  • "Ağırlaştırılmış müebbet, Ceza İnfaz Kanunu'na göre, infazın özel koşullarda gerçekleştirilmesi durumunda veriliyor. Ayrıca sanığın başkalarıyla irtibatı daraltılmak suretiyle cezanın infazı gerekiyor.
  • Ağırlaştırılmış müebbet cezası alanların gün yüzü göremeyeceği anlamına geliyor."
#FETÖ
#Jandarma
#Okullar
6 yıl önce