|

FETÖ'nün Türkiye imam yardımcısı tutuklandı

Uşak'ta, "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan FETÖ'nün Türkiye imamının yardımcısı Hazim Sesli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yeni Şafak
21:28 - 21/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:34 - 21/10/2015 Çarşamba
AA

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında dün gece İstanbul Bahçelievler'de saklandığı evde gözaltına alınan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "Türkiye imamı"nın yardımcısı olduğu olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli, Uşak Emniyet Müdürlüğünde işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.



Sesli, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Operasyon kapsamında daha önce de Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım, iş adamı Barış Altınordu, iş adamı Mehmet Sesli tutuklanmıştı.



Operasyonda tutuklu sayısı 4'e yükseldi.





Olay

Uşak merkezli 6 ilde "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 41 kişiden UOSB Başkanı Ali Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.



Fetullah Gülen'in, FETÖ'nün ele başı olduğu iddiasıyla bir numaralı şüpheli olarak arandığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 5'i savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilenlerden 20'si ise savcılık ve mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Soruşturmada, hakkında yakalama kararı bulunan 12 kişi ise aranıyor.







#fetö
#hazim sesli
#tutuklama
8 yıl önce