|

Fidye için kaçırılan müteahhit operasyonla kurtarıldı

Diyarbakır’da, müteahhitlik yapan bir kişiden iki gün haber alamayan ailesinin şikayeti üzerine polis tarafından yapılan araştırmada, şahsın iş yaptığı 3 ortağı tarafından kaçırıldığı ve 500 bin TL fidye istendiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
12:29 - 13/03/2015 Cuma
Güncelleme: 12:51 - 13/03/2015 Cuma
IHA

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, müteahhit M.Y.O. isimli şahsın İ.D., N.T. ve R.T. isimli şahıslar tarafından kaçırılarak alıkonulduğu ve Mardin’e götürüldüğü bilgisine ulaşılmasının üzerine operasyon düzenlendi.


Açıklamada, M.Y.O. isimli şahsın alıkonulduğu araçla ilgili yapılan araştırmalarda, söz konusu aracın Çınar ilçesine bağlı Yukarı Konak köyü çıkışında görüldüğü bilgisi alındığı belirtilerek şöyle denildi: "Operasyonda, M.Y.O. isimli şahıs kurtarılmıştır.


Araç içerisinde bulunan şüpheliler İ.D., İ.T. ve M.Ç. gözaltına alınmıştır. M.Y.O. isimli şahsı kaçırarak alıkoyan şüpheli şahıslar ile irtibatları bulunduğu tespit edilen şüpheliler N.T. ve R.T. isimli şahıslar ikametlerinde gözaltına alınmış, şahısların ikametlerinde yapılan aramada 1 ruhsatsız silah ele geçirilmiştir.”


Olayı gerçekleştiren İ.D., N.T., M.Ç., İ.T. ve R.T. isimli şahıslar çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

#ortak
#müteahhit
#kaçırma
#fidye
9 yıl önce