|

Gaziantep'te 5 bin öğrenciye okul malzemesi yardımı

Eğitime destek amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, maddi yetersizliği tespit edilen öğrencilere okul kıyafeti, okul çantası ve kırtasiye malzemesi temin etti.

13:23 - 21/09/2019 Cumartesi
Güncelleme: 13:27 - 21/09/2019 Cumartesi
IHA
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, öğrencilerle birlikte.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, öğrencilerle birlikte.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 70 okulda ihtiyaçlı 5 bin öğrenciye okul malzemeleri dağıttı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin şunları söyledi:

  • “Gözünüzdeki ışık muhteşem. Anne olmak çok özel. Cennet annelerin ayakları altındadır. Sevgili yavrularımız, onlar bizim geleceğimizdir. Buradaki yüksek enerjiyi, yüreğinizdeki sıcaklığı, gözünüzdeki ışığı bütün kalbimizle hissediyoruz. Bütün çocuklarımızı kalpten seviyoruz. Yükselen Gaziantep’in eğitim konusunda da yükselmesini istiyoruz. Gaziantep’in çocuk dostu bir kent olmasını amaçlıyoruz. Merkezimize çocuklarımızı koyduk. Eğitimde, sağlıkta, ‘önce çocuklar’ diyoruz. Çocuklarımıza dair ne varsa hepsi bizim çalışmalarımızda öncelik olarak bulunuyor”

"Okullarımızda büyük onarımlara gittik"

“2014 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum zaman, hedeflerimizde normal belediyeciliğin dışında hedefler de yer alıyordu. Başka bir şeyler de yapmak istiyorduk” diyen Şahin, şunları aktardı:

  • “Çalışmalarımızda çocuklarımızı merkeze almak istiyorduk. Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur. Azıcık destek verdiğimiz zaman çocuklarımıza, muhteşem bir başarı hikayesi çıkıyor. Buna benim hayatım en büyük örnektir. 2 evladım için ne düşünüyorsam Gaziantep’in çocukları için de aynısını düşünüyorum. 5 yıldan beri eğitime dair yapılması gereken ne varsa yapılacağının sözünü verdik. Gaziantep’te kimin neye ihtiyacı varsa, bunları gerçekleştirdik. Eğitime, sağlığa dair önümüzdeki engelleri kaldırdık. Okullarımızda büyük onarımlara gittik. Eğitimde yer alan eksiklikleri kendimize dert edindik."
#Gaziantep
#Öğrenci
5 yıl önce