|

Gülen'in bardağındaki suyu içmek için yarışmışlar

FETÖ üyelerinin, 'olağanüstü hususiyetleri bulunan bir kişi' olduğuna inandıkları terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in bardağında yarım bıraktığı suyu içmek için adeta yarıştıkları ortaya çıktı.

Yeni Şafak
20:31 - 6/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 20:39 - 6/10/2016 Perşembe
AA

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde FETÖ'nün sözde ilçe sorumluluğu gibi görevleri üstlenen R.D, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığında "şüpheli" sıfatıyla verdiği ifadesinde itiraflarda bulundu.



FETÖ'ye ait bir vakıfta çalıştığı sırada, dershanelerde eğitim gören öğrencilerin velileri ile görüşmeler yaptığını ifade eden R.D, örgütün veliler üzerinde sürekli baskı kurulmasını istediğini belirtti.



Terör örgütüne ait çeşitli kurumlarda çalıştığını bildiren R.D, 17-25 Aralık sürecinden sonra ilçede yaşayan çok sayıda kişinin örgütün düzenlediği sohbetlere gelmediğini dile getirdi.



FETÖ'nün, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine önem verdiğini aktaran R.D, kamu kurumlarının alacağı polis, infaz koruma memuru, zabıt katibi ve diğer memur alımlarının takip edildiğini, söz konusu memur alımları için öğrencilerin isimlerinin kendilerinden istendiğini, düzenlenen toplantılarda kimlerin alınacağının açıklandığını söyledi.



Zaman gazetesinin kapanmasının ardından, çeşitli eylemler yaptıklarını dile getiren R.D, il imamlarının merkezden tayinle geldiğini ve tayinlerle ilgili kararın da FETÖ elebaşı Fetullah Gülen tarafından verildiğini anlattı.





'Kurbandan kalan paralar cemaatin kasasına giderdi'


Kurban bağışlarında da usulsüzlük yapıldığını ifade eden R.D, "Yurt dışı kurban bedeli 500 liraydı. Bu kurbanın bedeli 100-150 lira civarındaydı. Bu parayla kurban kesilir, kalan para ise cemaatin kasasına giderdi. Bir kısmı da ilde dağıtılıyordu." diye konuştu.



Düzenlenen gezilerde yurt dışına para çıkarıldığını vurgulayan R.D, geziye katılacaklara belirli miktar paraların dağıtıldığına, söz konusu ülkeye gidildiğinde de bunların tekrar toplandığına dikkati çekti.






'Gülen olağanüstü hususiyetleri olan bir kişi olarak görülüyor'


Terör örgütünün içinde, FETÖ elebaşı Gülen'in "Olağanüstü özellikleri olduğuna" inananlar bulunduğunu aktaran R.D, şunları kaydetti:



  1. "Fetullah Gülen'in cemaatin içinde çok farklı bir durumu vardı. Cemaate gelen arkadaşlar Fetullah Gülen'i olağanüstü hususiyetleri bulunan bir kişi olarak görüyorlar. Hatta Amerika'ya giden ve Fetullah Gülen'in sohbetlerine katılan bir arkadaş, Fetullah Gülen'in karşısında bulunduğu sırada içinden geçen duyguları söylediğini, kurumlarda öğretmen olan kişilerin isimlerini bildiğini, bu kişilerin suretleri hakkında yorum yaptığını söyledi. Amerika'ya giden kişilere Fetullah Gülen'in kullandığı eşyalardan hediyeler verilmektedir. Buradan gelen arkadaşlara tespih, takke, gömlek, hatta iç çamaşırı bile verilmiş. Cemaat mensubu arkadaşlar bu hediyeleri özel bir şekilde saklamakta ve onda özel bir hususiyet görmektedir. Fetullah Gülen'in sohbet yaptığı esnada yanında bulunan bardaktan içtiği bir yudum sudan sonra kalan suyu orada bulunan kişilerin içmek için yarıştıkları söylendi."


#Ankara
#Babaeski
#Kırklareli
7 yıl önce