|

Haşema yasağına suç duyurusu

Aa
00:00 - 12/08/2011 Cuma
Güncelleme: 22:46 - 11/08/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Haşema yasağına suç duyurusu
Haşema yasağına suç duyurusu

Mersin'in Erdemli ilçesinde havuza haşema ile girmesine izin verilmeyen Şelale Akdoğan adlı kadın site yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gaziantepli Şelale Akdoğan, 3 çocuğuyla birlikte gittiği Mersin'in Erdemli ilçesindeki yazlıklarının havuzuna haşema ile giremedi. Kendisine haşema ile havuza giremeyeceğinin söylenmesi üzerine memleketine dönmek zorunda kalan Akdoğan, yaşadığı mağduriyet gerekçesiyle Gaziantep Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

GEREKEN YAPILACAK

Güvenlik görevlisinin kendisine 'haşemalı almıyoruz, giremezsin' dediğini belirten Akdoğan, sitede kendilerine uzaylı diye isim takıldığını da iddia ederek, 'Biz uzaylı mıyız? Haşema giymemiz hata mı? Onu soruyorum?' dedi. Mazlum Der Başkanı Abdurrahim Çelik de site yönetiminin keyfi kararından dolayı Şelale Akdoğan'ın mağdur olduğunu dile getirerek, '2011 yılında böylesi skandal bir olayla karşılaşmak utanç vericidir. Normalleşme sürecinde, işgüzarlar eliyle keyfi yasakların devam ettirilmesi kabul edilmez. İnsanın en temel haklarına müdahale hakkını kendinde bulanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Türkiye normalleşme sürecine girmişken haşemadan bile rahatsız olanlar var. Bu davranışın karşılığı suçtur ve savcılar gerekeni yapmalıdır.'



13 yıl önce