|

İlahiyat fakültelerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dönemde dini alet ederek tepki çeken açıklamalarda bulunan marjinal kesimlerle ilgili yaptığı çıkışa Marmara İlahiyat ve Ankara İlahiyat'tan destek geldi. Her iki fakülte de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği alanlarda bilimsel çalışmalara hazır olduklarını açıkladı.

Yeni Şafak
17:58 - 9/03/2018 Cuma
Güncelleme: 18:09 - 9/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Marmara Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültelerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün tepki gösterdiği konulara destek mesajı geldi.

Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Dünya Kadınlar Günü Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemdeki ilahiyat tartışmalarına çok sert tepki göstermişti.

Erdoğan "Bu konuda marjinallari asla dikkate almayız. Din adamı olarak ortaya çıkıp da kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunup dinimizde kesinlikle yeri olmayan bazı içtihatta bulunan kişiler ortaya çıkıyor. Anlamak mümkün değil" ifadeleriyle konunun önemini gündeme taşımıştı.

Üniversitelerden destek

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bugün konuya ilişkin yayınladığı açıklamada "Ülkemiz ve İslam alemi açısından son derece isabetli ve yerindedir." sözleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destek verdi.

'Yerinde ve isabetli bir karar'

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, İlahiyat Fakülteleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarını göreve çağıran değerlendirmeleri ülkemiz ve İslam Âlemi açısından son derece isabetli ve yerindedir" ifadesi yer aldı.

Mesajda şöyle devam edildi:

"Cumhurbaşkanımızın 'Asla dikkate almayız' dediği marjinal gurupların uzun zamandır dini konularda ortaya koydukları söylem ile İlahiyat Fakülteleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na yönelik itibarsızlaştırma gayretleri malumdur. Birkaç aykırı örnek üzerinden sürekli olarak ülkemizin en önemli dini kurumlarına saldırarak kendilerine alan açmaya ve itibar devşirmeye çalıştıkları bilinmektedir. Yolu asla ülkemizin örgün dini eğitim kurumlarından geçmeyen, Selefi anlayıştan beslendikleri anlaşılan ve kendi göreceli fikirlerini tekfirci bir söylemle mutlak hakikat olarak sunmaya çalışan bu kişiler asla bu ülkenin dini anlayışını temsil edemezler.

Son günlerde şahit olduğumuz seviyesiz ve yersiz tartışmalar bir kez daha göstermiştir ki, ülkemiz ve toplumumuzun sahih dini bilgiye ulaşması ancak İlahiyat Fakültelerimiz ve Diyanet İşleri Başkanlığımız kanalıyla olacaktır.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Mart 2018 tarihli konuşmalarındaki dinin doğru anlaşılması ve yorumlanması yönündeki hassasiyetine aynen katıldığımızı, İlahiyat Fakülteleri olarak bu konudaki görev ve sorumluluklarımızın bilincinde olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz."

Ankara Üniversitesi de açıklama yaptı

Konunun gündeme gelmesi ile Marmara İlahiyat Fakültesi'nin ardından bir açıklamada Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden geldi. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde, din adına konuşmaya kendilerini yetkili zanneden bazı şahısların, İslam Dininin evrensel hedef ve amaçlarıyla asla uyuşmayan bazı açıklamalar yaptıkları ve bu beyanlarıyla toplumun her kesimini infiale sevk ettikleri görülmektedir. Dinine samimiyetle bağlı halkımız tarafından problem olarak bile görülmeyen bazı farazî olaylara hüküm üreterek veya geçmişteki bazı hükümlere İslam Dininin temel amaçlarıyla hiç bağdaşmayan yorumlar getirerek insanımızı şüphe ve endişeye sevk eden bu tür görüşler için Sayın Cumhurbaşkanımızın, 8 Mart Kadınlar Günü münasebetiyle yaptığı açıklamaları son derece yerinde ve anlamlı buluyoruz.

  • İslam Dini konusunda sağlıklı ve doğru bilginin ancak ve yalnızca bilimsel yaklaşım ve çabayla elde edilebileceğine inanan ve bunu daima savunan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mensubu olarak bizler, Sayın Cumhurbaşkanımızın 8 Mart Kadınlar Günü münasebetiyle yapmış olduğu açıklamayı son derece anlamlı, önemli ve yerinde buluyor, bu yolda yapılacak çalışmalara her türlü bilimsel katkıyı sunmanın görevimiz olduğunu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."
#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#İlahiyat
6 yıl önce