|

İmamoğlu 50 dedi AK Parti 40 teklif etti

Ekrem İmamoğlu'nun seçim öncesi öğrencilere verdiği 'Akbil 50 lira olacak' sözüne AK Parti'den cevap geldi. Partisi adına konuşma yapan AK Parti İBB Meclis üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz, 'İstanbul halkına verdiğiniz sözü tutacaksınız. Hatta biz 40 lira olması için teklif yapacağız' dedi.

19:09 - 25/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 20:07 - 25/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
AK Parti İBB Meclis üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz
AK Parti İBB Meclis üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin bugün 3’üncü oturumu gerçekleştirildi. Ekrem İmamoğlu'nun seçim sürecinde öğrenci aylık akbilini 50 TL'ye indirme vaadi bugün belediye toplantısında gündeme geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 3'üncü kez Saraçhane'deki hizmet binasında toplandı. İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış 2018 İETT İşletmeleri Faaliyet Raporu sunumunu yaptı.

Sunumun ardından AK Parti adına Ahmet Hamdi Gürbüz, CHP adına da Mesut Kösedağ söz aldı.

AK Parti adına konuşan Ahmet Hamdi Gürbüz, "Buradan İstanbullulara bir müjde vermek istiyoruz. Meclis üyeleri ve ekranları başındaki vatandaşlarımıza sormak istiyorum. Öğrencilere uygulanan 85 liralık aylık ücretini 50 lira yapacağınızı ifade etmiştiniz. Biz AK Parti Grubu olarak İstanbullulara bir müjde vermek istiyoruz. Siz iktisat ve hesap bilmediğiniz için seçim döneminde böyle kampanyaları çıkıp anlatıyorsunuz. İstanbul halkına verdiğiniz bu sözü tutacaksınız, biz de bu sürecin takipçisi olacağız. Öyle bedavadan söz vermek yok. Hatta biz AK Parti Grubu olarak sayın başkanımızın verdiği sözü, 50 TL değil, önümüzdeki mecliste 40 lira olarak getireceğiz. Hadi yapın da görelim. Biz iktidarız ve neden yapmadık? Bütün bu yapılanların bir bedeli vardır. Biz İstanbul halkına 40 TL'ye İstanbul Kart vermesini bilmiyor muyuz? Hadi sözünüzü yerine getirin de görelim" diye konuştu.


#AK Parti
#İBB
5 yıl önce