|

İmamoğlu ile Küçükkaya'nın yayından önce otelde görüştükleri ortaya çıktı

Tüm Türkiye'nin takip ettiği Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu ortak yayınıyla ilgili bir skandal detay ortaya çıktı. İmamoğlu ile programın sunucusu İsmail Küçükkaya'nın yayından 2 gün önce Taksim'deki bir otelde 1 saat başbaşa görüşme gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Skandal zirve ortaya çıkınca taraflar tek tek açıklama yaptı. İmamoğlu'nun danışmanı oteldeki toplantıyı doğruladı, Küçükkaya yayına bağlanarak "evet görüştüm" dedi. Binali Yıldırım'ın danışmanı ise görüşmeden sonradan haberdar olduklarını açıkladı.

00:14 - 18/06/2019 Salı
Güncelleme: 12:20 - 18/06/2019 Salı
Yeni Şafak
Ekrem İmamoğlu ile İsmail Küçükkaya
Ekrem İmamoğlu ile İsmail Küçükkaya

Türkiye'nin konuştuğu "ortak yayın" ile ilgili skandal bir gerçek ortaya çıktı. CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile programın sunucusu İsmail Küçükkaya'nın yayından 2 gün önce Taksim'deki The Marmara Hotel'de görüştükleri açıklandı.

Nagehan Alçı: Bir saat başbaşa görüştüler

Gazeteci Nagehan Alçı, Habertürk TV'de yayınlanan program esnasında, "Bana çok güvendiğim bir kaynağımdan gelen bilgidir. İsmail Küçükkaya ile Ekrem İmamoğlu, yayından iki gün önce bir otelde buluşarak, bir saat başbaşa görüşme gerçekleştirdiler" dedi.
İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun: İsmail Küçükkaya ile
o gün o otelde buluştuk

Nagehan Alçı'nın bu sözlerinden sonra Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun Odatv’ye yaptığı açıklamada İsmail Küçükkaya yaptıkları görüşmeye dair şunları söyledi: “Çarşamba akşamı, İsmail Küçükkaya bizi aradı. Yayının formatına dair bizimle ve Binali Yıldırım’la konuşmak istediğini iletti. Biz de Perşembe günü Taksim’deki The Marmara Hotel’de ‘Kentsel Gelişim Çözümleri’ başlıklı bir basın toplantısı gerçekleştireceğimizi, o toplantı sonrası görüşebileceğimizi ilettik. O gün o otelde buluştuk. Ekrem İmamoğlu, Necati Özkan, Şükrü Küçükşahin ve ben o buluşmada vardım. Küçükkaya bize 15’er soru soracağını, 3’er dakikalık süre tanıyacağını ve formatın nasıl olacağını anlattı. Bu çizgide yapılan görüşme sonrası, İsmail Küçükkaya Binali Yıldırım ile de görüşeceğini ve bir değişiklik olursa bizi bilgilendireceğini, belirtti. Kendisi dönmeyince, Cumartesi günü ben aradım İsmail Küçükkaya’yı. Küçükkaya da Binali Yıldırım’la telefonda görüştüğünü ve Yıldırım’ın da ‘Neyi, nasıl sorarsan sor; sana güveniyoruz’ dediğini iletti. Engin Altay ve Mahir Ünal da bu görüşmelerin olacağını biliyordu. Nagehan Alçı’nın sanki gizemli bir olaymış gibi deklare ettiği buluşma budur.”

İsmail Küçükkaya: İmamoğlu'na 'sizi bilgilendirmek için geldim' dedim

İsmail Küçükkaya da Habertürk canlı yayınında Didem Arslan'ın sunduğu programa bağlanarak İmamoğlu ile The Marmara Oteli'nde buluştuğunu söyledi. Küçükkaya, öncesinde Binali Yıldırım'ın basın danışmanıyla görüştüğünü söyledi. Küçükkaya, İmamoğlu ile yaptığı görüşmeye dair şu bilgiyi paylaştı: "Ekrem Bey'e, 'ben Binali Yıldırım'la konuştum. Buraya gelmem sebebim sizi bilgilendirmek. Her şeyi sorabilirsin' dedim. Ekrem Bey de 'hiçbir beklentim ve kısıtlamam yok' dedi."

Yıldırım'ın danışmanı: Küçükkaya bana İmamoğlu'nun danışmanıyla görüştüğünü söyledi

Binali Yıldırım'ın danışmanı Ömer Sertbaş da yayına bağlanarak Ekrem İmamoğlu-İsmail Küçükkaya görüşmesiyle ilgili kendilerine bilgi verilmediğini açıkladı. Ömer Sertbaş şunları söyledi: "Cumartesi akşamı bana gelen bir duyumda İsmail Bey'in Marmara Oteli'nde Ekrem Bey'le görüştüğü şeklinde duyum geldi. Gece İsmail Bey'i aradım. Kendisi de bana bunun üzerine görüşmeyi danışmanıyla yaptığını söyledi. Ben Ekrem İmamoğlu'yla yüzyüze görüştüm demedi, danışmanıyla görüştüm dedi. Onun üzerine madem Ekrem İmamoğlu ile görüştün de Binali Bey'le niye görüşmedin?"

Soruları birlikte mi belirlediler

Programda Küçükkaya'nın bazı sorularına Ekrem İmamoğlu'nun soru bitmeden refleks yaparak bilgi kartlarına uzanması ve kameralara doğru göstermesi ise manidar bulunmuştu. Bu durum, sosyal medyada ''Sorular önceden İmamoğlu ile paylaşıldı mı?'' sorusunu gündeme getirmişti.

#İsmail Küçükkaya
#Ekrem İmamoğlu
5 yıl önce