|

İttifakta son söz liderlerde

AK Parti ve MHP arasında kurulan ittifak komisyonu ilk çalışmalarını tamamladı. İki partinin üyeleri de liderlerine gelinen nokta hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin bugün bir araya gelerek son noktayı koyması bekleniyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:25 - 15/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
AK Parti ve MHP arasında kurulan ittifak komisyonu ilk çalışmalarını tamamladı.
AK Parti ve MHP arasında kurulan ittifak komisyonu ilk çalışmalarını tamamladı.

AK Parti ve MHP’nin uyum yasaları ve ittifak görüşmelerini yaptığı Milli Mutabakat Komisyonu ilk çalışmasını tamamladı. Görüşmelere AK Parti’den Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Parti Sözcüsü Mahir Ünal ve Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop; MHP’den Afyon Milletvekili Mehmet Parsak, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu katıldı.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ’YE KOMİSYON SUNUMU

Komisyon üyeleri ilk adımın tamamlanmasının ardından liderlerini bilgilendirdi. MHP’li üyeler önceki günkü toplantının ardından MHP lideri Devlet Bahçeli’ye çalışmanın tamamlanan kısmı ile ilgili bilgi verdi. Milli Mutabakat Komisyonu’nun AK Parti Heyeti Başkanı Mustafa Şentop, komisyonun çalışmalarıyla ilgili önceki akşam Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunum yaptı. Erdoğan dün de AK Parti’de uyum yasaları için kurulan komisyonların başkanları ile Genel Merkez’de bir araya geldi. Toplantıda, her hafta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında toplanan komisyonun bugüne kadar uyum yasaları kapsamında yürüttüğü çalışmalar Erdoğan’a aktarıldı.

PÜRÜZ YOK, İSMİ KONACAK

İki parti de kendi arasında yaptıkları istişarenin ardından bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin bir araya gelerek çalışmaya son noktayı koyması bekleniyor. Edinilen bilgiler göre çalışmalarda ittifak konusunda bir pürüz yok. Liderler görüşmesinde AK Parti-MHP ittifakının isminin belirlenmesi de konuşuluyor.

İKİNCİ AŞAMAYA GEÇİLECEK

Edinilen bilgilere göre komisyonun çalışmalarını tamamladığı bölümde seçim güvenliği ve seçim ittifakına yönelik düzenlemeler yer alıyor. Çalışmalarda, seçim barajının yüzde 10’da kalması konusunda mutabık kalındığı belirtildi. İttifaka giren partilerin seçim sonucunda hazineden alacakları destek formül ile düzenlenecek.

Görüşmede, ittifaka başka partilerinin desteğinin alınıp alınmaması da gündeme gelecek. Erdoğan ve Bahçeli görüşmesinin ardından komisyon ikinci aşamaya geçecek. İkinci kısımda ise cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildikten sonra yasalarda yapılacak değişiklikler ele alınacak.


FETÖ tüm ülkeler için tehdit

Cumhurbaşkanı Erdoğan, davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow'la görüştü. İki lider Cumhurbaşkanlığı'ndaki görüşmenin ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan toplantıda Gambia'nın FETÖ okullarına yasak getiren ilk Afrika ülkesi olduğunu belirterek mevkidaşına teşekkür etti. Erdoğan, "(FETÖ) Çıkarları için kan dökmekten çekinmeyen bu yapı, sadece Türkiye için değil varlık gösterdiği tüm ülkeler için büyük bir tehdittir. Afrikalı dostlarımız, örgüte yönelik ne kadar erken tedbir alırsa kendileri, çocukları ve gelecekleri için o kadar iyi olacaktır" dedi. Barrow ise Türkiye'nin her alanda dünyaya örnek olduğunu belirterek misafirperverliği için Erdoğan'a teşekkür etti.

#Politika
#İttifak
#MHP
#AK Parti
6 yıl önce