|

Kalın: Üzerimize düşeni yaparız

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye’nin Körfez’daki krizin çözümü için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/06/2017 Salı
Güncelleme: 07:38 - 6/06/2017 Salı
Yeni Şafak
​Kalın: Üzerimize düşeni yaparız
​Kalın: Üzerimize düşeni yaparız

Kalın, yaptığı yazılı açıklamada, Körfez İşbirliği Konseyinin bazı üyelerinin Katar’a yönelik diplomatik ilişkileri kesme ve yaptırım kararına ilişkin, “Bölgemizin barış ve istikrar arayışının sürdüğü, tüm bölge ülkelerinin bu ortak hedefler doğrultusunda gerekli adımları atmasına ihtiyaç duyulduğu bir dönemde, stratejik iş birliği içerisinde bulunduğumuz Körfez İşbirliği Konseyi üyelerinin kendi aralarındaki meseleleri müzakere, diyalog ve iletişim yoluyla çözmeleri gerekir” değerlendirmesinde bulundu.

ÜZÜNTÜYLE KARŞILADIK

Kalın, Körfez İşbirliği Konseyi’nin bazı üyelerinin Katar’a yönelik yaptırımlar uygulama kararını üzüntüyle karşıladıklarını söyledi. Kalın, şunları kaydetti: “Terör başta olmak üzere büyük siyasi, ekonomik ve insani zorluklarla karşı karşıya olduğumuz bu dönemde bölge ülkeleri arasındaki ilişkiler birtakım asılsız haber ve söylentilere binaen değil, birlik ve beraberlik temelinde değerlendirilmelidir. Bu vesileyle önümüzdeki süreçte Türkiye olarak üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmeye hazır olduğumuzu tekrar ifade etmek istiyorum.”

#Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü
#İbrahim Kalın
#Katar
7 yıl önce