|

Konsolosluk araçlarıyla kaçacaklardı

Edirne’de FETÖ soruşturmasında aranan şüpheli ve yakınlarını konsolosluklara ait araçlarla Kapıkule Sınır Kapısı’ndan kaçıran şebeke çökertildi. Çetenin, İstanbul’da yakalanan ve FETÖ’cü eski savcılar Sadrettin Sarıkaya ve Adnan Çimen ile eski hakim Dursun Ali Gündoğdu’yu kaçırmak için plan yaptığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 25/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:15 - 25/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Kumpasçı savcıları şebeke yakalattı
Kumpasçı savcıları şebeke yakalattı

Edirne'de konsolosluk plakalı araçları kullanarak Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarını yurt dışına kaçıran şebekeye polisin baskınıyla çökertildi. Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışma ve teknik takip sonrası Türkiye'de bulunan bazı konsoloslukların kullanmadıkları veya değiştirmeyi planladıkları araçları yurt dışında satmak için vekalet alan kişilerin üst düzey FETÖ üyelerini yurt dışına çıkardığını tespit etti.



14 ŞÜPHELİ YAKALANDI


Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, kimlikleri belirlenen şüphelileri takibe aldı. Dışişleri Bakanlığı'nda memur olan ve FETÖ bağlantısı nedeniyle ihraç edilen hakkında yakalama kararı bulunan F.N.Y.'nin 10 Şubat günü aynı yöntemle yurt dışına çıkarılacağını öğrendi. Araç ve şüpheliler Kapıkule Sınır Kapısı'na geldiğinde polis baskın için düğmeye bastı. FETÖ şüpheli F.N.Y. ile şebeke üyesi olduğu belirlenen 14 şüpheli çeşitli adreslere baskınlar düzenlenerek gözaltına alındı.





İFADEDE İTİRAF ETTİLER


Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri üzerine soruşturma FETÖ'nün kumpasçı savcıları Adnan Çimen ve Sadrettin Sarıkaya ve eski hakim Dursun Ali Gündoğdu'ya uzandı. Şebeke üyeleri sorgularında, Çimen, Sarıkaya ve Gündoğdu'yu yurt dışına çıkarmayı planladıklarını itiraf etti. Emniyetteki ifadelerinin ardından Edirne Adliyesi'ne getirilen şüphelilerden F.N.Y'nin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklanırken, 5'i serbest bırakıldı.


#FETÖ
#Edirne
7 yıl önce