Konya'nın Ilgın ilçesinde 5.0 büyüklüğünde orta şiddette bir deprem meydana geldi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 12.58 sıralarında merkez üssü Konya'nın Ilgın ilçesi olan 5.0 büyüklüğünde sarsıntı oldu.
Konya'nın Ilgın ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybının olmadığı, yaşanan panikte 8 kişinin yaralandığı bildirildi.
Ilgın Kaymakam Vekili Recep Koşal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün ilçede meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremde herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını belirtti.
Deprem nedeniyle ilçede büyük panik yaşandığını ifade eden Koşal, 'Deprem sırasında şok geçiren 5 kişi ile dışarı çıkmak isterken düşen 3 kişi yaralandı. Yaralılarımızın hastanelerde tedavisi sürüyor. Hayati tehlikeleri bulunmuyor' dedi.
Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı, Konya'nın Ilgın ilçesinde meydana gelen depremde, panik nedeniyle binadan atlayan 2 vatandaşın hafif şekilde yaralandığını bildirdi.
AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı Deprem Ön Değerlendirme Formu'na göre, saat 12.58'de meydana gelen depremde ilk bilgilere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.
Deprem Ön Değerlendirme Formu'nda, depremin büyüklüğünün 5.0, derinliğinin 17.79 kilometre olarak hesaplandığı bildirildi.
Konya il genelinde hissedilen depremde, panik nedeniyle binadan atlayan 2 vatandaş hafif şekilde yaralandı.
Konya'nın Ilgın ilçesi Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, depremin yaklaşık 5 saniye sürmesi nedeniyle şanslı olduklarını söyledi.
Oral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün saat 12.58'de meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremi küçük çaplı hasarlarla atlattıklarını belirtti.
Depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadığını ifade eden Oral, ilçede incelemelerde bulunduğunu ve mahalleleri gezdiğini anlatarak, 'Bir apartmanın çatısında yıkılma olduğunu gördük. Yine bazı eski binaların sıvalarında çatlaklar meydana gelmiş. Deprem sırasında paniğe kapılan bir kız çocuğu balkondan atlamış. Kendisini hastanede ziyaret ettim. Herhangi bir kırığı çıkığı dahi yok. Yine panik ve düşme nedeniyle hastaneye başvuranlar var' dedi.
Oral, belediye ekiplerinin de farklı noktalarda incelemelerini sürdürdüğünü, şu ana kadar kendisine olumsuz bir durumun iletilmediğini kaydetti.
Deprem anında kısa süreli panik yaşayan ilçe halkının evlerine ve iş yerlerine dönerek günlük hayatlarına devam ettiklerini bildiren Oral, 'Depremin yaklaşık 5 saniye sürmesi nedeniyle şanslıyız' diye konuştu.
Konya'nın Ilgın ilçesinde bugün meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremde yaralanan ve panik nedeniyle hastaneye gelen 15 kişinin isimleri belirlendi.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre Ilgın Devlet Hastanesine, bugün saat 12.58'de meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin hemen sonrasında 15 kişi getirildi.
Mehmet Bayam'ın yaralanmasına, kaçarken başına evin çatısından düşen taş parçalarının sebep olduğu öğrenildi.
Panik nedeniyle hafif şekilde yaralanan ve şok geçirerek hastaneye kaldırılanların isimleri ise şunlar:
Yücel Çeçen, Nurten Sarıyıldız, Mehmet Ataş, Harun Ok, Meryem Yıldırım, Emre Akgün, Emre Kurt, Rahmi Ağaoğlu, Kezban Çetin, Nazlı Bektaş, Burcu Şen ile Ayşe, Kübra ve Rukiye Bayam.






