|

Mehmetçik’e bayram sürprizi

Genelkurmay Başkanlığı, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi Suriye sınırındaki 3. Hudut Tabur Komutanlığı'nda vatani görevini yapan iki askeri, nöbet tuttukları gözetleme kulesinde aileleriyle buluşturdu.

Yeni Şafak
04:00 - 18/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:58 - 17/07/2015 Cuma
Diğer

Genelkurmay Başkanlığı, Ramazan Bayramı dolayısıyla Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi Suriye sınırındaki 3. Hudut Tabur Komutanlığı'nda vatani görevini yapan iki askeri, nöbet tuttukları gözetleme kulesinde aileleriyle buluşturdu. Piyade Er Sabri Sarısaman ve Piyade Er Sırrı Kistik, Suriye sınırındaki Güzelçiçek Karakolu gözetleme kulesinde nöbet tuttukları sırada, Uşak ve Osmaniye'den getirilen aileleriyle bir araya geldi. Nöbet kulesinde 24 saat sınır hattındaki gelişmeleri takip eden askerler, anne ve babalarıyla kucaklaşırken duygulu anlar yaşadı.


ÇOK ÖZLEMİŞTİM

Çocuklarına sarılarak hasret gideren aileler, çifte bayram yaşadıklarını dile getirdi. Anne Zeynep Sarısaman, çocuğunu gördüğü için çok mutlu olduğunu belirterek, “Çok duygulandım ve heyecanlandım. Devletimize bize çifte bayram yaşattığı için çok çok teşekkür ederim. Oğlumu çok güzel gördüm, Allah devletimize zeval vermesin. Sevinç gözyaşları döküyorum” dedi. Baba Ergün de evladına çok güzel bir sürpriz yaptıklarını söyledi. Piyada Er Sırrı Kistik'in babası Salih ise oğlunun tezkeresine 15 gün kaldığını ifade ederek, “Üç aydır oğlumu görmüyordum çok mutluyum. Şu an vatani görevini yaptığı yere geldim. çok duygulandım, çok özlemiştim” diye konuştu. Er Kistik de ailesini gördüğü için çok mutlu olduğunu vurgulayarak, “Anne ve babamı çok özlemiştim. Bu sürprizi yapan komutanlarımdan Allah razı olsun” dedi.






#Genelkurmay Başkanlığı
#Şanlıurfa
#Suriye
9 yıl önce