|

MHP evet mi, hayır mı diyecek?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık ve anayasa tartışmalarına son noktayı koydu. Meclisi işaret eden Bahçeli, MHP'nin teklife göre kararını vereceğini belirtti. Türkiye'nin Musul operasyonunda mutlaka olması gerektiğinin altını çizen Bahçeli, Irak yönetiminin açıklamalarını sert dille eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Misak-ı Millî açıklamalarının ise dikkat çekici olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
10:30 - 25/10/2016 Salı
Güncelleme: 12:03 - 25/10/2016 Salı
Yeni Şafak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Milli mücadele çok zor şartlar altında gerçekleştirilmiştir. Türk milleti kurtuluş mücadelesini zaferle sonuçlandırmış ve cumhuriyeti tercih etmiştir. Cumhuriyetim Gazi Mustafa Kemal ve arakdaşlarının en önemli atılımıdır. Karşımızdaki millli gerçeği inkar etmek milletimize hakaret anlamına gelecektir.



"Alçakları yerin bin kat altına gömmeye
..."


Tarihin en zor dönemlerde nice badirelerle başa çıkan milletimiz ülkemizin üzerine çöken kara bulutları da dağıtacaktır. Karşımıza Mondros'u çıkardılar takılmadık, Sevr'i hazırlayıp önümüze koydular yırtıp kafalarında parçaladık. Çünkü biz Türk milletiyiz Cumhuriyeti yıkma çabaları dün vardı bugün de var. Ancak Türk milleti uyanık ve şuurludur. Tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi alçakları yerin bin kat altına gömmeye muktedirdir.



Bu hafta sonu karşılayacağımız Cumhuriyetin 93. yılını kutluyorum.



Devletimizi diri ve zinde milletimizi bir tutan değerlerin yıpratıldığı bir dönemdeyiz. Türkiye bir yandan kemikleşen iç sorunlarla diğer yandan komşularından kaynaklı anormal sorunlarla uğraşmaktadır. PKK'lı caniler katliamlarına devam etmektedir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken ailesi ve milletimize başsağlığı diliyorum.



"Türkiye bu harekatın dışında kalmamalıdır
"


Musul Operasyonu gittikçe kızışmaktadır. Askeri güç ve imkanlar genişlemektedir. Türkiye'nin Musul Operasyonu'na katılıp katılmayacağı tartışması sıcaklığını korumaktadır. ABD Savunma Bakanı, prensipte uzlaşıldığını açıklasa da Bağdat yönetimini tam tersini ileri sürmüştür. Türk askerinin konuşlandığı Başika'da IŞİD tarafından tehdit edilmektedir. TSK, IŞİD'e karşı yürütülen mücadeleye destek vermiştir. Musul'un teröristlerden temizliği süratle yapılmalıdır, Türkiye bu harekatın dışında kalmamalıdır.



Musul Operasyonu'nun uzun süreceği anlaşılmaktadır. Meselenin püf noktası, Musul güneybatı noktası açık tutulmaktadır ki IŞİD'li teröristlerin Rakka'ya çekilmesinin önü açık tutulmaktadır. Musul'a yönelik operayonun üç aşaması olduğu anlaşılmaktadır. Musul'un kontrolü sağlamaktadır ilki, ikincisi Musul'un istikrarının temin edilmesidir. Üçüncü amaç olarak Musul'un yeniden yapılandırılmasıdır.



Şu anda Başika'dan çekilmek Hakkari'den çekilmek ile eş değerdir




Türk Bayrağı'nın yakılması


Kuyumuzu kazanların kuyularını kazar, enselerinden tutarız. Bölge ve dünya ile bağımızı kesmemizi bekleyenlerin alınlarını karışlarız. Türk'e kefen biçmeye kalkanlara aziz milletimiz gökkubbeyi başlarına yıkar. Türk Bayrağını yakan şerefsizlere de şunu söylüyorum; bayrak bizim ruhlarımızda asılıdır, bu iğrençliği yapanların bunu anlaması imkansızdır. ABD'nin gölgesine sığınan korkak ve kuklaların bayrağımıza saldırması efendilerinin emirleridir. 'Osmanlı işgali bitti' yaygarasıyla Türk bayrağını ayaklar altına alanların onurları varsa, ar ve namuslarına sürülen lekenin temizlenmesidir.



"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ınsözleri dikkat çekici"


Vatan turandır. Geldiğmiz yerleri unutmadık. Koptuğumuz coğrafyaları hafızalarımızdan çıkarmadık. Akıncıların naraları kulaklarımızda çınlamaktadır. Gün geldi, kazandığımız ecdad yadigarı topraklar elimizden kayıp gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşmadaki sözleri dikkat çekicidir: 'Cumhuriyet bizim ilk değil, son devletimizdir. Bu sınırları gönüllü kabul etmiş değiliz.' Biz de buna vurgu yaptık.



Bilerek vatan topraklarından vazgeçmek milletin kabul etmeyeceği ihanettir. Misaki Milli bu hayat alanının resmiyete dökülmüş belgesidir.




Başkanlık açıklaması


Başkanlık sistemine olumlu baktığımızı iddia edenler acaba bu sonuca nasıl varmıştır; MHP parlamenter sistemden yanadır. MHP, TBMM'de evet, referandumda hayır diyecek deniyor, TBMM'deki tercihimiz ne olursa, milletin karşısında da aynısı olacak.



28 maddelik bir anayasa değişikliği yapıldı. Neden hayır oyu kullanacağımız broşür haline getirdik. Meclis'te hayır dedik, referandumda da hayır dedik. Meclis'te evet dersek, milletin huzurunda da evet deriz. Özümüz de, sözümüz de birdir.





#MHP
#Devlet Bahçeli
8 yıl önce