|

Milli Savunma Üniversitesi başvuruları ne zaman bitiyor

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) başvurularının bitmesine kısa bir süre kaldı. 9 Ocak'ta başlayan MSÜ başvuruları 15 Şubat'ta son bulacak. ÖSYM’ye yapılacak başvuruların ardından 18 Mart’ta 81 ilde merkezi yazılı sınavı yapılacak. İşte Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) başvuru koşulları, sınav tarihleri ve MSÜ ile ilgili tüm merak edilenler.

Yeni Şafak
11:11 - 5/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:52 - 5/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Muvazzaf subay adaylarının mezuniyet töreni.
Muvazzaf subay adaylarının mezuniyet töreni.

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) başvuruları 9 Ocak başladı. 15 Şubat’a kadar ÖSYM’ye yapılacak başvuruların ardından 18 Mart’ta 81 ilde merkezi yazılı sınav yapılacak. İşte Milli Savunma Üniversitesine bağlı Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okullarına başvuru şartları ve sınavla ilgili bütün detaylar.

MSÜ başvuru tarihleri

9 Ocak 2018'de başlayan Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) başvuruları 15 Şubat’a kadar devam edecek. Başvuruların ardından 18 Mart’ta 81 ilde merkezi yazılı sınav yapılacak.


81 ilde astsubay ve subay sınavı

18 Mart 2018 tarihinde, 81 il merkezinde Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı yapılacak. Bu sınavda başarılı olan ardından ikinci aşamada subay ve astsubay adayları fiziki değerlendirme, fiziki yeterlilik testi ve mülakat sınavlarına çağrılacak.


120 çoktan seçmeli soru

Temel yeterlilik testi ağırlığında olacak sınavda Türkçe, temel matematik, sosyal bilgiler ve fen bilgisi konularında 120 çoktan seçmeli soru sorulacak.

Astsubaylar ve subaylar için tek sınav

Astsubaylar ve subaylar için tek sınav yapılacak. Birinci sınav, yerleştirmede kullanılacak puanları belirleyecek olan sınav değil. Sadece zaman kazanmak amacıyla, ikinci sınava çağrılacak olan adayların seçimi ve belirlenmesi amacıyla kullanılacak. İkinci aşamada, birinci sınav sonuçları kullanılmayacaktır.

Askeri okullar sınavına başvuru şartları neler?

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  2. Harp Okullarına (HO) bayan ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacak.
  3. Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (1998 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak (1997 ve sonrası doğumlu),
  4. Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için 2018 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın 2016 ve 2017 yılında mezun olmak (daha önceki yıllarda mezun olanlar başvuramazlar),
  5. Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuru için ÖSYM Başkanlığınca 18 Mart 2018 tarihinde yapılacak 2018-MSÜ Sınavına katılmış ve Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek çağrı taban puanı almış olmak.



#Milli Savunma Üniversitesi
#MSÜ
6 yıl önce