|

Misak-ı Milli uyanır

MHP lideri Bahçeli, Irak’ın toprak bütünlüğü bozulduğunda Türkiye’nin uluslararası anlaşmalardan doğan haklarını kullanması gerektiğini söyledi: O zaman geldiğinde, şartlar oluştuğunda, tarih coğrafyaya dar geldiğinde Misak-ı Milli uyanacak. 81 Düzce’den hemen sonra 82 Kerkük, 83 Musul deme hakkının önünde hiçbir güç duramayacaktır.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:16 - 4/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Bahçeli, Irak’taki gayrimeşru referandumun ardından meydana  gelen tabloya dikkati çekti.
Bahçeli, Irak’taki gayrimeşru referandumun ardından meydana gelen tabloya dikkati çekti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Irak’taki gayrimeşru referandumun ardından meydana gelen tabloya dikkati çekti.

Bahçeli, “Türkiye zorlu bir dönemde, yokuşu keskin ve yorucu bir devirdedir. Etrafımızdaki çember daralıyor, farkında olmalıyız. Türkiye içine girdiği karanlık tünelden mutlaka çıkmalıdır. İnancım odur ki eninde sonunda da el birliğiyle, dayanışmayla çıkacaktır. Bunu hep birlikte başarmak, hep birlikte sonuç almak durumundayız. Aksi milletimiz için ıstıraptır, imhadır” dedi.

YAŞANANLAR BİR HESAPLAŞMA

Bugün karşılaşılan tehlikelerin Anadolu’nun fethine kadar uzandığını belirten Bahçeli, “Aslında yaşananlar tam bir hesaplaşmanın işaretidir: Kapanmamış defterlerin, silinmemiş nefretlerin, tükenmemiş öfkelerin, unutulmamış yenilgilerin hesabı önümüze getirilmektedir. Türkiye çok ciddi bir beka mücadelesi vermektedir. Yaklaşık bir asır evvel masa başında çizilen haritalar, şimdi yeniden güncellenmek, yeni baştan belirlenmek istenmektedir” diye konuştu.

Bahçeli, Irak Kürk Bölgesel Yönetimince gerçekleştirilen referanduma da değindi.

PEŞMERGE KABUSLA TANIŞACAK

MHP lideri Bahçeli, “Bir aşiret lideri çıkıp, haddini hududunu aşarak bağımsızlıktan bahsedebilmektedir. Ham hayal peşinde koşan peşmerge başı kabusla tanışacak, ısrar ve inadı sürerse belasını muhakkak bulacaktır. Bilinmelidir ki 25 Eylül referandumu dört parçalı büyük Kürdistan’ın ön çalışması, ön hazırlığı, ön kapısıdır. Buna sabır göstermek, gözümüzün önünde infaz fermanımızın yazılmasına sessiz kalmak mümkün değildir” dedi. Bahçeli, şöyle devam etti:

“Sayın Cumhurbaşkanı’nın ‘Sınırımızda fitne kuyusu kazdırmayız’ beyanı çok nettir, Türkiye Cumhuriyeti’nin duruşunu özetlemektedir. Irak’ın toprak bütünlüğü bizim için vazgeçilmezdir. Türk milletine parmak sallayanlar varsa, ki vardır, o parmağını eliyle birlikte gövdesine kadar kırar, hatta koparırız.”

BLÖF YAPMIYORUZ

Blöf yapmadıklarını vurgulayan Bahçeli, Irak’ın toprak bütünlüğü bozulduğu taktirde Türkiye’nin uluslararası antlaşmalardan doğan haklarını sonuna kadar kullanması gerektiğini belirterek, “O zaman geldiğinde, şartlar oluştuğunda, tarih coğrafyaya dar geldiğinde Misak-ı Milli uyanacak; 81 Düzce’den hemen sonra 82 Kerkük, 83 Musul deme hakkının önünde hiçbir güç duramayacaktır” dedi. 

  • Peşmerge İsrail’in dümen suyunda
  • MHP lideri Devlet Bahçeli, “25 Eylül referandumunun hiç kimseye, Irak’ta yaşayan hiçbir gruba fayda sağlamayacağı görülmelidir. Peşmerge yabancı güçlerin, bölgede şer emelleri olan İsrail’in dümen suyundadır. Barzani’nin ipi başkalarının elinde, iradesi mefluçtur. Kürt kökenli kardeşlerim oyunu artık görmeli, bozmak için hamle yapmalı, inisiyatif almalıdır. Erbil’deki Kürt kökenli kardeşimiz de bizimdir, Kerkük’teki Türkmen kardeşimiz de namus ve şerefimize emanettir” diye konuştu.
#Devlet Bahçeli
#MHP
#Kerkük
#Musul
7 yıl önce