|

Sancaktepe'de "kuyruk oluşana kadar Halk Ekmek büfesi açılmadı" iddiası

İstanbul Sancaktepe'de, bir halk ekmek büfesinin içinde ekmek bulunmasına rağmen bilerek kapalı tutulduğu, dışarıda kuyruk oluştuktan sonra açıldığı iddia edildi. Demokrat Parti Bakırköy İlçe Başkanı Necmettin Dönmez de Bakırköy Özgürlük Meydanı'ndaki Halk Ekmek büfesinin 10 gündür açılmadığını öne sürdü.

13:59 - 14/12/2021 Salı
Güncelleme: 15:06 - 14/12/2021 Salı
Yeni Şafak
Sancaktepe'de bir halk ekmek büfesi.
Sancaktepe'de bir halk ekmek büfesi.

İstanbul'da Halk Ekmek büfeleri önünde ucuz ekmek almak için vatandaşların yağmur altında uzun kuyruklar oluşturduğuna yönelik muhalif medya organlarında haberler yayımlanmıştı.

'BİLEREK AÇILMADI' İDDİASI


Bugün sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, halk ekmek büfelerinin bilerek kapalı tutulduğuna yönelik iddialarda bulunuldu. O görüntülerden biri Sancaktepe'den.


Videoda, önünde uzun kuyruk oluşan büfenin camlarının ve kapılarının açıldığı görülüyor. Görüntüyü paylaşanlar, bunun kuyruk oluşması adına kasıtlı yapıldığını öne sürüyor.

"10 GÜNDÜR AÇILMIYOR"


Bir diğer görüntü ise Bakırköy'den. Özgürlük Meydanı'ndan bir fotoğraf paylaşan Demokrat Parti Bakırköy İlçe Başkanı Necmettin Dönmez, Halk Ekmek büfesinin 10 gündür kapalı olduğunu ve açılmadığını söyledi.

#halk ekmek
#sancaktepe
#kuyruk
#istanbul
2 yıl önce