|

Selalar şehitler için

İsrail askerlerince şehit edilen Filistinliler için yurt genelindeki camilerde sela okundu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın talimatıyla öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Camiler şehitler için doldu taştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:32 - 16/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İsrail askerlerince şehit edilen Filistinliler için Fatih Camisi’nde gıyabi cenaze namazı kıldırdı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İsrail askerlerince şehit edilen Filistinliler için Fatih Camisi’nde gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

İsrail askerlerince şehit edilen Filistinliler için yurt genelindeki camilerde sela okundu, öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. İslam dünyasında büyük infiale neden olan İsrail katliamı nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş yurt genelindeki tüm cami imamlarına özel mesaj gönderdi. Prof. Erbaş din görevlilerinden öğle ezanı öncesi sela okumalarını ve namaz sonrası da Filistinli şehitler için cemaatle gıyabi cenaze namazı kıldırılmasını istedi.


DUALARIMIZ FİLİSTİN'LE

Başkan Erbaş imamlara gönderdiği mesajda “Mübarek Ramazan-ı şerifin arifesinde, Gazze’de, elinde ve yüreğinde iman ve cesaretinden başka bir şey olmayan onlarca masum insan, bütün dünyanın gözü önünde hunharca katledilmiştir. Şehit Ramazan ikliminde kalplerimizi ve dualarımızı Filistin için birleştirmemizi istirham ediyorum” ifadelerini kullandı.

NAMAZLAR KILINDI DUALAR EDİLDİ

Bu mesajın ardından yurt genelindeki tüm camilerde sela okundu, öğle namazının ardından da gıyabi cenaza namazı kılındı. Cenaze namazları için vatandaşlar camilere akın etti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da Fatih Camisi'nin minaresine çıkarak sela okudu. Erbaş, selanın okunmasını ardından Fatih Camisi'deki cemaate öğle namazı kıldırdı. Sonrasında ise cami avlusunda şehit Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldıran Erbaş, başta Filistinliler olmak üzere tüm mazlum Müslümanlar için dua etti.


İNSANLIĞIN VİCDAN TESTİ

Edirne'deki Selimiye Camisi'nde de 60 kişi için sela okundu. Selimiye Camisi'nde öğle namazını eda eden cemaat, daha sonra cami avlusunda İsrail askerleri tarafından şehit edilen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Kırklareli Müftüsü Hüseyin Demirtaş, katliam nedeniyle yüreklerin buruk olduğunu dile getirerek katliamı yapan ve buna seyirci kalan herkesi de Allah'ın ıslah etmesini temenni etti. Zalimlerin yaptıkları zulmün karşılığını alacağını ifade eden Demirtaş, "Allah, bu zalimlerin yaptıklarını karşılıksız bırakmayacaktır. Tüm insanlık dünyası, bir insanlık ve vicdan testinden geçmektedir" diye konuştu.


BOSNA'DA DA CAMİLER DOLDU

İsrail askerlerince şehit edilen Filistinliler için Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da gıyabi cenaze namazı kılındı. Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nin (IUS) mescidinde, öğle namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına üniversitenin farklı milletlerden öğrencilerinin yanı sıra Saraybosna'da yaşayan Türk vatandaşları da katıldı. Namazın ardından Filistinli şehitler için dua edildi.

Mazlumların hesabı sorulacak

ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve İsrail’in, duruma tepki gösteren Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırıya yönelik tüm yurttan ve dünyadan tepki yağıyor. Birçok ilde vatandaşlar katil İsrail’i protesto etti. Vatandaşlar, katliamın hesabının sorulacağını belirterek “Filistin için mücadeleye devam” çağrısı yaptı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Beyazıt Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın katıldığı gösteride İl Başkanı Bayram Şenocak “İsrail’e böyle devam etmesi halinde eninde sonunda akıttığı masum kanlarında boğulacağını bir kez daha haykırıyoruz” dedi.


KUDÜS EMANETİMİZDİR

Ankara’da da AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları üyesi bir grup, katliamı protesto etti. İsrail Büyükelçiliği önünde bir araya gelen AK Partili gençler, “Ankara sokaklarının Kudüslü çocuklarıyız” ve “Dünya sussa biz susmayacağız, Kudüs emanetimizdir” yazılı pankart ve dövizlerle protesto eyleminde buludu. Gençler, tekbir eşliğinde İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı.


KUDÜS İÇİN TEK YÜREK

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da da katliam protesto edildi. AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Güzey, ABD’nin yaptığı girişimle Birleşmiş Milletler kararlarını ve uluslararası hukuku “yok” saydığını vurguladı. Malatya, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Bilecik, Kütahya, Çanakkale, Yalova, Antalya, Muğla, Isparta, Burdur, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Gümüşhane, Trabzon, Giresun, Rize, Artvin, Bayburt, Ordu, Samsun, Kastamonu, Çorum, Çankırı, Erzurum, Ağrı, Kars, Erzincan, Iğdır, Ardahan, Tunceli, Van, Ağrı, Bitlis ve daha birçok ilde protesto gösterileri düzenlendi.


Brüksel’de sessiz eylem

ABD'nin büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması, İsrail'in Filistin topraklarını işgali ve Gazze'deki şiddet olaylarına karşı dünyada da birçok ülkede protesto gösterileri düzenlendi. Belçika'nın başkenti Brüksel'de aktivistler, Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılı nedeniyle "sessiz" protesto düzenledi. Place de la Monnaie Meydanı'nda toplanan yaklaşık 50 aktivist, üstünde İsrail'in yıktığı 500'den fazla Filistin köyünün isimlerinin yazılı olduğu kağıtları yere dizdi ve etrafında "sessizlik çemberi" oluşturdu. New York'ta toplanan Filistin ve Arap toplumundan bir grup gösterici, katliamı protesto etti. Göstericiler, ''Filistin'i ırkçı işgalden kurtarın'', ''Kudüs Filistin'in başkentidir" ve "Büyük Dönüş Yürüyüşü'' gibi yazıların olduğu dövizler taşıyarak İsrail'e tepki gösterdi. Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki "Millet Şehitleri" Bulvarı yakınında toplanan grup, dün Gazze'de şehit edilen Filistinliler için barışçıl gösteri düzenledi.


Filistin önceliğimiz

Moritanya’da onlarca gazeteci, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasına tepki olarak Filistin’in Novakşot Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi. Moritanyalı Gazeteciler Sendikasının düzenlediği gösteriye katılan onlarca gazeteci, ABD karşıtı slogan attı. Sendika Başkanı Muhammed Salim Vild ed-Dah, etkinlikte yaptığı açıklamada, Filistin’in Müslümanlar ve Arapların öncelikli meselesi olarak kalmaya devam edeceğini vurguladı.


Bayraklar yarıya indi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısının ardından Türkiye'de 3 günlük milli yas ilan edilmesi nedeniyle bayraklar yarıya indi. Türkiye genelinde milli yas ilan edilmesinin ardından tüm kamu ve kuruluşlarında bayraklar yarıya indirildi.

#Türkiye
#Filistin
#Gazze
6 yıl önce