|

Şike kumpası hakiminden tarihi itiraf: Bir yıldır tehdit ediliyoruz

FETÖ’cü Hidayet Karaca’nın 1406 yıl ceza aldığı şike soruşturmasında mahkeme başkanı Ahmet Uğuz’un karardan sonraki açıklaması dikkat çekti. “1 yıldır sistematik şekilde devrin ve konjonktürün değişeceğine ve yargılanacağımıza dair kimi zaman üstü kapalı, kimi zaman açık tehdit ediliyoruz” diyen Uğuz, tehditlerden korkmadıklarını söyledi.

00:00 - 6/06/2021 Pazar
Güncelleme: 05:25 - 6/06/2021 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Futbolda şike kumpası davası hakimi, bu süreçte tehditler aldıklarını açıkladı. Önceki gün kararını açıklayan mahkeme, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’yı 1406 yıl, şike soruşturmasını başlatan eski polis memuru Lokman Yanık’ı 161 yıl 8 ay, dönemin İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ı 1972 yıl 10 ay hapse mahkum etmişti. Kararı okumasının ardından bir konuşma yapan Mahkeme Heyeti Başkanı Ahmet Uğuz, “Bu dosya da dahil olmak üzere bugüne kadar, yaklaşık 1 yıldır sanıklarca sistematik şekilde devrin ve konjonktürün değişeceğine ve yargılanacağımıza dair, kimi zaman üstü kapalı, kimi zaman açık tehdit ediliyoruz” dedi.



HESABI DEVLET SORAR

  • Türk hakim ve savcılarının bu tür tehditlerle karar vermekte çekinecek, korkacak insanlar olmadığını vurgulayan Uğuz şunları kaydetti: “Çünkü bize birilerinden farklı olarak devlete sadakatin omuzda bir yük değil, göğüste taşınacak bir şeref olduğunu öğrettiler. Çünkü bize birilerinden farklı olarak devletle hesaplaşmayı değil, ortada bir hesap varsa o hesabı devletin soracağını öğrettiler. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, varlığına kastedenleri, kimi zamanlar gardırop arkasından, kimi zaman Meriç Nehri’nin kıyısından, kimi zaman ise yurtdışında saklandığı çukurda yakalayıp Türk adaletine teslim ederek hesap soruyor, sormaya da devam edecektir. Takdir yüce Türk milletinindir.”
#FETÖ
#Hidayet Karaca
#Ahmet Uğuz
3 yıl önce