Sincanlı kadınlar Hatice Kübra Tongar'la buluştu.
Sincan Belediyesi Kadın Kadına Aile Sohbetleri’nin üçüncüsü Hatice Kübra Tongar’ın katılımıyla gerçekleşti. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği programda Tongar, çocuk gelişiminde şiddetsiz aile hayatına dikkat çekti.
Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın destekleriyle Başkan Ercan’ın eşi Emine Ercan’ın öncülüğünde
“Kadın Kadına Aile Sohbetleri
nin üçüncüsü gerçekleşti. Türk sanat müziği dinletisi ile başlayan program konuk Hatice Kübra Tongar’ın aile hayatı ve çocuk gelişimi üzerine konferansıyla devam etti.
Çocuk gelişiminde şiddetsiz aile hayatının önemine vurgu yapan Hatice Kübra Tongar
işleyen insanların çocukluklarında ya fiziksel ya da psikolojik
şiddet gördüğü belirlenmiş yapılan araştırmalarda. Şiddetin
cinsiyeti olmaz sadece erkekler de değil kim yaparsa yapsın anne ya
da baba biz şiddete karşı olacağız. Anne baba insana doğaya
hayvana şiddet göstermeyecek bunu da çocuğuna öğretecek ki
istediğimiz çocuklar yetişsin"
dedi.
Şiddetsiz bir aile hayatının iki temeli olduğunu belirten Tongar, sözlerine şöyle devam etti: “Birincisi her şeyin başı olan niyettir. Şiddetsiz bir aile ortamı istiyorsak önce niyetimizi doğru yerde tutacağız.
Kız çocukları evde iş yapsın, erkek çocukları ilerde bize baksın anlayışından uzak yetiştirmeliyiz. Her birey kendi işini kendi yapacak donanımda olursa muhtaçlık ilişkisini ortadan kaldırırız. Evlilikler de yolunda gider. Doğru niyet şu olmalı: Benim çocuğum ne işi seçerse seçsin ne yaparsa yapsın insan gibi olsun, insanlığını muhafaza etsin.