|

Sınır tanımayan ressam

Ressam Gülay Kakşi, sanatını tuvalden ziyade ev ve iş yeri duvarlarında sergiliyor. Kakşi, birçok ünlü ismin duvarlarını ve ev eşyalarını yağlı boya resim ve kolaj çalışmalarıyla renklendiriyor.

Yeni Şafak
01:00 - 21/02/2005 Pazartesi
Güncelleme: 14:47 - 27/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Duvarlarınız artık sizi anlatıyor. Ressam Gülay Kakşi, ev, ofis ve firmaların duvarlarını, sahibinin zevki doğrultusunda yağlıboya resim ve kolaj çalışmalarıyla renklendirerek yaşayan mekanlar oluşturuyor. Ev çalışmalarında evsahibinin genellikle kendi fotoğraflarından oluşan kolaj çalışmalarıyla, çiçekli ve hayvanlı desenlerden oluşan resimleri tercih ettiğini belirten Kakşi, çocuk odalarında ise çizgifilm kahramanlarını kullanıyor. Duvar haricinde perde, koltuk ve paravan gibi ev eşyalarının da üzerini resimlerle kaplayan Kakşi'nin müşteri kitlesi genellikle ünlü ve sosyetik isimlerden oluşuyor. İşyerlerinde ise işin konusuna göre resimler yaptığını belirten sanatçı, "Örneğin bir otomobil galerisine araba fotoğraflarından oluşan bir kolaj yapmıştım. Yani, fotoğrafları belli bir düzende yerleştirdikten sonra geri kalan kısmını yağlıboya resim ile tamamlamıştım. Bir restaurantın duvarlarını büyük hat yazılarıyla, bir dalış merkezinin duvarlarını da deniz altı fotoğrafları ile oluşturulmuş kolaj çalışmalar ile süslemiştim" diyor. En keyif aldığı ev çalışmasını şovmen Beyazıt Öztürk'ün duvarlarını tasarlarken gerçekleştirdiğini belirten sanatçı, "O da güzel sanatlar mezunu olduğu için aynı dilden konuşuyorduk ve ortaya Beyazıt'ın fotoğraflarından oluşan harika bir duvar çıktı. Fotoğraflar, resim ile birlikte kullanılınca çok güzel bir bütünlük oluşturmuştu" diye konuşuyor.

Ev eşyalarını da boyuyor

Esin Maraşlıoğlu'nun duvarını da modacının kendi fotoğraflarından oluşan bir kolaj çalışması ile renklendirdiğini söyleyen Kakşi, en çok çocuk odası yapmaktan hoşlandığını da sözlerine ekliyor. Duvarlar haricinde tavanları da bulut ve melek resimleriyle süsleyen sanatçı, bunlar haricinde perde, kapı, koltuk, çekmece, paravan ve sandık gibi ev eşyalarını da tablo gibi boyayarak iç açıcı bir hale getiriyor. Duvar resimlerinin özellikle firmalar için, kurum imajına uygun mesajlar vermek için kullanılacak çok önemli görseller olduğundan da söz eden sanatçı, önümüzdeki günlerde 7. kişisel sergisini açmaya hazırlanıyor. Kakşi ressamlığın yanısıra, Saklambaç ve Sil Baştan dizilerinde de sanat danışmanlığı yapıyor.

  • ÜRÜN DİRİER / İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce