|

Teslim olmadan selam vermişler

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığındaki olaylarla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:27 - 2/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Ahmet Bican Kırker
Ahmet Bican Kırker

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava dosyasına, sanık eski tuğgeneral Ahmet Bican Kırker’e korumalık yapan teğmenlerin teslim olmadan önce Kırker’i selamlama anı ile kışla dışına tank çıkarmak isteyen darbecilere karşı gelen vatansever askerlerin mücadelesinin görüntüleri eklendi. İlk görüntüde darbe girişiminin başladığı akşam saatlerinden son bulduğu 16 Temmuz’un sabah saatlerine kadar eski tuğgeneral Kırker ile hareket ettikleri kaydedilen 4 eski teğmene ait.

ÖNCE TEÇHİZATI BIRAKTILAR

Darbe girişiminin tamamen kontrol altına alındığı 16 Temmuz’un ilk saatlerinde kaydedildiği anlaşılan görüntülerde, komutanlık binasının giriş merdivenleri karşısında sıralanan 4 teğmen ile merdivenlerde bekleyen darbeci general Kırker görülüyor. Kan dökülmeden darbecilerin derdest edilmesini sağlamaya çalışan bir subayın, gerektiğinde silahlı müdahaleyle darbecileri etkisiz hale getirmeye hazır bekleyen askerlere el hareketleriyle sakin olmaları telkininde bulunduğu anlaşılan görüntülerde, darbeci 4 teğmen önce silah ve teçhizatlarını yere bırakıyor. Teğmenler daha sonra resmi törenlerde karşılama mangalarının yaptığı gibi sözde yurtta sulh konseyi üyesi Kırker’e selam duruyor.


İSİMLERİ SÖKÜLMÜŞ

Selamlamadan sonra tek sıra halinde yürüyerek güvenlik güçlerine teslim olan teğmenlerin üzerlerindeki eşyaları bırakmaları istenildiğinde ceplerinden çıkan çok sayıda mermi ve plastik kelepçe çıkıyor. Teğmenlerin isimliklerinin sökülmüş olması da dikkati çekiyor. Dava dosyasına eklenen ikinci görüntüde ise darbeciler tarafından cephanelik bölgesinde mühimmat yüklenen bir tankın kışla dışına çıkmaya çalıştığı ancak vatansever askerlerin buna müdahale ettiği görülüyor.


#FETÖ
6 yıl önce