|

Trafikte kara gün 2 kaza 15 can

Sakarya’da karşı yöne geçen araç, motosikletli gruba çarptı. Kazada 7 kişi hayatını kaybetti. Gaziantep’te de tarım işçilerini taşıyan kamyonet ile minibüs çarpıştı. 8 kişi öldü, 19 kişi yaralandı. Olay yerine gelen jandarma görevlisi kazada can veren minibüs şoförü Ali Bor’un sürekli çalan cep telefonunu açmaya cesaret edemedi.

Yeni Şafak
04:00 - 3/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:11 - 3/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Trafik canavarı dün iki ayrı kentte ocakları söndürdü.
​Trafik canavarı dün iki ayrı kentte ocakları söndürdü.

Trafik canavarı dün iki ayrı kentte ocakları söndürdü. Gaziantep’te tarım işçilerini taşıyan kamyonet ile minibüsün çarpıştığı kazada 8 kişi öldü, 19 kişi yaralandı. Sakarya’da da karşı yöne geçen hafif ticari aracın 2 motosikletle çarpışması sonucu 7 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de hastanelik oldu.

Bayram ve tatillerde hortlayan trafik canavarı, dün yine ocaklara ateş düşürdü. Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 8 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı. Oğuzeli ilçesinden Kilis'in Elbeyli ilçesi istikametine giden, tarım işçilerini taşıyan İbrahim Şahin idaresindeki 79 DU 351 plakalı kamyonet ile Ali Bor yönetimindeki 27 AAH 618 plakalı minibüs kafa kafaya çarpıştı.

Kazanın ardından tam bir can pazarı yaşandı. Feci manzarayı görenler hemen yardım istedi. İhbarın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada sürücüler Şahin ve Bor ile Hüseyin Deniz, Murat Demirel, Sarıya Diker, Mustafa Altunbaş, Suriye uyruklu Fatma Molla ile ismi henüz öğrenilemeyen bir kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 19 kişi, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından 112 Acil Servis ekipleri tarafından Gaziantep'teki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 2'sinin ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Otopsi işlemleri tamamlanan 6 kişinin cenazesi ailesine teslim edildi.

Motosikletli gruba çarptı

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde bir otomobilin motosikletli gruba çarpması sonucu 4'ü kadın 7 kişi feci şekilde can verirken, 2 kişi yaralandı. Akçakoca'dan Kocaali istikametine seyreden 81 KC 694 plakalı hafif ticari araç, Alandere mevkisinde kontrolden çıkarak karşı şeride geçti. Takla atan araç, Akçakoca istikametine giden 54 KS 659 ve 81 DL 601 plakalı motosikletlerle çarpıştı. Kazada Gülcan Morkoç Arslanbaş, Ufuk Arslanbaş, Canan Morkoç Abuhan, Gülsüm Morkoç, Fatih Sivrikaya, Gökhan Çodar ve Yunus Emre Kurt hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yaşanan kazadan ötürü büyük üzüntü duyduklarını belirtti. Vatandaşlara daha dikkatli olmaları çağrısında bulunan Balkanlıoğlu, "Hafif ticari aracın, karşı şeride geçerek kazaya neden olduğu gözüküyor ama daha tahkikat devam ediyor. Trafik kuralları ve cezalarına rağmen sürücülerimiz maalesef dikkatsiz. Genelde dikkatsizlikten kaynaklanan son derece üzücü ve acı verici olaylar yaşıyoruz" dedi.

#​Sakarya
#Gaziantep
6 yıl önce