|

Van'da çığ düşen bölgede çok hassas uyarı: Korna dahi çalmayın

Bahçesaray'da çığ altında kalan minibüsteki 2 kişiyi arama çalışmaları devam ederken bölgeye ikinci bir çığ düştü. Arama kurtarma ekipleri de çığ altında kaldı ve ilk etapta 30 kişi kurtarıldı. Jandarma ekipleri yollara çıkarak yeni bir çığ düşmesine karşı bölgedeki vatandaşlara 'korna dahi çalmayın' uyarısında bulundu.

13:50 - 5/02/2020 Çarşamba
Güncelleme: 16:33 - 5/02/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Van'ın Bahçesaray ilçesinde üst üste çığ faciaları yaşandı. Çığ altında kalan ekiplerdeki 25 kişi kurtarıldı
Van'ın Bahçesaray ilçesinde üst üste çığ faciaları yaşandı. Çığ altında kalan ekiplerdeki 25 kişi kurtarıldı

Van'ın Bahçesaray ilçesindeki kara yolunun 33. kilometresinde dün akşam saat 17.00 sıralarında üzerine çığ düşen minibüste bulunan 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı. Minibüste olduğu değerlendirilen ve bugün sabah saatlerinden itibaren devam eden 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sırasında, ikinci bir çığ daha düşmüştü. AFAD, ikinci faciada 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

KORNA DAHİ ÇALMAYIN!

  • İkinci çığ faciasında 30 kişi kurtarılırken çığ altında kalan yaklaşık 20 kişi için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. A Haber muhabiri Ahmet Çelik'in aktardığı bilgiye göre;
    Yeni bir çığ riskine karşı jandarma ekipleri bölgedeki tüm yolları tutarak vatandaşlara 'korna dahi çalmayın' uyarısında bulunmaya başladı. Çığ altında kalan vatandaşların ve bölgedeki ekiplerin daha büyük bir risk yaşamaması için vatandaşların tüm uyarılara azami özen göstermeleri konusunda uyarılar yapılıyor.
#Van
#Bahçesaray
#Çığ Faciası
4 yıl önce