|

Hangi üniversitenin adı Ömer Halisdemir olarak değiştirilmiştir? KPSS

Ömer Halisdemir’in ismi hangi üniversiteye verildi? KPSS sınavında Ömer Halisdemir sorusu sorulabilir. Peki Ömer Halisdemir’in ismi hangi üniversiteye verildi?

Yeni Şafak
11:57 - 20/11/2016 Pazar
Güncelleme: 11:58 - 20/11/2016 Pazar
Diğer

Ömer Halisdemir'in ismi hangi üniversiteye verildi? KPSS sınavına girecek olan adaylar Ömer Halisdemir ile ilgili bilgilere ulaşabilirler. Peki Ömer Halisdemir'in ismi hangi üniversiteye verildi?



15 Temmuz'da özel Kuvvetlewr Komutanluığını ele geçirmeye çalışan hainlere ilk kurşunu sıkarak şehit olan Ömer Halis Demir'in adı hangi üniverisiteye verilmiştir?


Cevap:

Niğde Üniversitesi



15 Temmuz darbe girişimi gecesi özel kuvvetler komutanlığında Tuğgeneral Semih Terzi'yi kafasından vurarak öldürdükten sonra cuntacı askerler tarafından şehit edilen Kahraman Şehit Ömer Halisdemir'in ismi Niğde Üniversitesi'ne verilecek. Dün Niğdeli temsilcileri ağırlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Niğde Üniversitesi'nin isminin Şehit Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak değiştirildiğini açıkladı.



Niğde Üniversitesi'nin isminin değiştirilmesiyle ilgili açıklama yapan AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, "Niğde Üniversitemizin ismi memleketimizin gururu, kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir'in ismi verilerek Şehit Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak değiştirilmiştir. Bugün müjdeyi veren Sn.Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Buna ilişkin kanun hükmünde kararname birkaç gün içinde yayınlanacaktır. Gurur abidemiz Ömer Halisdemir'in adını ve kahramanlığını her fırsatta anlatmaya, emanetine sahip çıkmaya ona yakışır bir kararlılıkla devam edeceğiz" diye konuştu.




#Ömer Halisdemir
#KPSS
#Niğde Üniversitesi
7 yıl önce