|

Artvin'de yavru ayıyı eziyet çektirerek öldüren vicdansız gözaltında

Artvin'de yaşanan olay hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Ava çıkan Tanju Ç, yavru bir ayıyı önce tüfekle vurdu, hayvan acı içinde kıvranırken üzerine köpeklerini saldı. Bir de o anları kaydederek sosyal medyada paylaşan vicdansız adam, gelen tepkiler üzerine polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

09:43 - 10/07/2020 Cuma
Güncelleme: 09:54 - 10/07/2020 Cuma
DHA
Vicdansız adam hakkında hayvana işkence ve eziyetten soruşturma başlatıldı.
Vicdansız adam hakkında hayvana işkence ve eziyetten soruşturma başlatıldı.

Hayvan Hakları Federasyonu’nun (HAYTAP) sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan görüntüler, kullanıcıların tepkisini topladı. Görüntülerde Artvin'in Arhavi ilçesinde, avlanmaya çıkan Tanju Ç.’nin, yavru bir ayıyı vurduğu, ardından can çekişen hayvanın üzerine köpekleri saldığı görüldü.




Suç duyurusunda bulunuldu

Bir yandan köpeklerden kurtulmaya çalışan yavru ayı, bir süre sonra ölüyor. Elinde tüfekle bekleyen Tanju Ç. daha sonra hayvanın başını tutarak fotoğraf çektiriyor. Tanju Ç.'nin cezalandırılmasını isteyen HAYTAP üyeleri, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.



Harekete geçen jandarma ekipleri, Tanju Ç.'yi gözaltına aldı. Tanju Ç. hakkında hayvana işkence ve eziyet suçundan soruşturma başlatıldı.
Artvin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada “Arhavi ilçesinde tüfekle vurduğu ayı yavrusunu köpeklere saldırtan şahıs kısa sürede jandarma ekiplerince yakalanarak hakkında adli ve idari işlemler başlatılmıştır” denildi.
#Artvin
#ayı
#eziyet
4 yıl önce