|

Bir sosyal medya söylentisi: Orhan Pamuk öldü mü?

Twitter'da yeni açılan bir hesaptan atılan tweet, bir anda sosyal medya gündemine oturdu. Orhan Pamuk'un öldüğü iddia edilen tweet, sosyal medya kullanıcıları tarafından birçok kez paylaşılınca "Orhan Pamuk öldü mü?" sorusu Twitter'da yayılmaya başladı. İletişim Yayınları'nın adıyla açılan hesap askıya alındı.

Yeni Şafak
16:38 - 14/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 16:56 - 14/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Orhan Pamuk
Orhan Pamuk

Orhan Pamuk'un öldüğü söylentisi Twitter'da bir anda yayıldı.

Bir gün önce açılan Twitter hesabından atılan "Orhan Pamuk öldü" tweeti sosyal medyayı bir anda karıştırdı.

Twitter kullanıcıları Orhan Pamuk hakkında onlarca tweet atarken, haberin doğru olup olmadığı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

İletişim Yayınları'nın adıyla kullanılan ve sahte olduğu düşünülen hesap askıya alındı.


Orhan Pamuk kimdir?

Orhan Pamuk, 1952 senesinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Liseyi İstanbul’daki Robert College’da okudu.

Üç sene İstanbul Teknik Üniversitesinde Mimarlık okuduktan sonram Mimarlık bölümünü bırakan Pamuk, İstanbul Üniversitesi’nde Gazetecilik okudu. 23 yaşından sonra yazar olmaya karar verdi.

İlk romanı “Cevdet Bey ve Oğulları” 1982 tarihinde yayımlandı. Ertesi sene “Sessiz Ev” isimli romanı yayınlayan Pamuk, bu kitabın Fransızca çevirisiyle 1991’de Prix de la découverte européene'i kazandı. Orhan Pamuk, uluslararası ilk ününü 1985 senesinde yayınladığı “Beyaz Kale” isimli romanı ile yakaladı. 1990’dan sonra başta İngilizce olmak üzere pek çok dile çevrildi.

Eşiyle Amerika’ya giden Orhan Pamuk 1985-88 yılları arasında New York’ta Columbia Üniversitesi’nde “misafir” olarak bulundu. 1991 senesinde kızı Rüya dünyaya geldi. 1994 senesinde Türkiye’de yayımlanan Yeni Hayat isimli romanı Türk edebiyatının en çok okunan romanlarından biridir.


“İlk ve son siyasi romanım” dediği Kar isimli romanı 2002 senesinde yayımlandı.

Uluslararası ve yerli gazete ve dergilerde yazdığı edebi ve kültürel makalelerle, kendi özel not defterlerinden yaptığı geniş bir seçmeyi 1999 yılında Öteki Renkler ismiyle yayımladı.

Pamuk’un “Kar” romanı, New York Times Book Review tarafından 2004 senesinin en iyi 10 kitabından biri seçildi.

2006 senesinde Çek yazar Milan Kundera ve Philip Roth gibi başarılı isimlerin arasından, Orhan Pamuk 2006 Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanmıştır ve 1 milyon 360 bin dolarlık ödülün de sahibi olmuştur.

BAZI ESERLERİ

Cevdet Bey ve Oğulları

Sessiz Ev

Yeni Hayat

Benim Adım Kırmızı

Ben Bir Ağacım

Kırmızı Saçlı Kadın

#orhan pamuk
5 yıl önce