|

Canan Karatay Sertab Erener'in ilaçlarına sert çıktı

Prof. Dr. Canan Karatay, ünlü sanatçı Sertab Erener'in kullanmasıyla gündem olan telomer haplarıyla 100 yıldan uzun bir ömür vaat edenlere karşı çıktı. Karatay, "Dengeli beslenmek ömrü uzatır, telomer haplarıyla ömür uzatmak hikaye" dedi.

Yeni Şafak
09:56 - 2/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:09 - 2/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Telomer tedavisi, Sertab Erener'in kullandığı ilaçların gündeme gelmesiyle tartışmalara yol açtı.
Telomer tedavisi, Sertab Erener'in kullandığı ilaçların gündeme gelmesiyle tartışmalara yol açtı.

Prof.Dr. Canan Karatay telomer hapları ile 100 yıldan fazla yaşama kandırmacasına sert çıktı. Ünlü sanatçı Sertap Erener ile gündeme gelen, ayda bir tane içilen ve bir hapın bin dolar civarında olduğu telomer tedavisiyle ilgili Prof. Dr. Canan Karatay, "Telomer hapıyla ömür uzatmak hikaye" yorumu yaptı. Karatay, sağlıklı yaşam için şu tavsiyelerde bulundu:

"Ömür kısalması demek telomerlerin bozulması demek. Doğal ve yapay her türlü şekerden uzak durmak, kimyasallardan, GDO'lu gıdalardan, gazlı içeceklerden, sigaradan uzak durmak teromerlerin zarar görmesini engelliyor ve ömrü uzatıyor. İnsülin hormonu 5 in altında olduğu zaman yaşlanmıyorsunuz. Hedefimiz, bunu 5'in altına indirmek. Sağlıklı, doğal ve dengeli beslenmek gerekiyor. Ben zayıflamak için de söylemiyorum, sağlıklı yaşam için söylüyorum. Sigara içerseniz, şekerli içecek içerseniz 'çok halsizim hocam' derseniz telomerleriniz de halsiz kalmıştır."



#Sertab Erener
#Telomer
#GDO
#Canan Karatay
#Kardiyoloji
7 yıl önce