|

Diziyi izleyen akın akın buraya gidiyor

Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından ziyaretçi akınına uğrayan Bilecik'teki Ertuğrul Gazi Türbesi'ne yılın ilk 6 ayında 270 bin kişi geldi. Ziyaretçi sayısı yüzde 107 artarak rekor kırdı.

Yeni Şafak
14:44 - 18/07/2017 Salı
Güncelleme: 14:58 - 18/07/2017 Salı
AA
Diriliş Ertuğrul, 3 sezondur ekrana geliyor.
Diriliş Ertuğrul, 3 sezondur ekrana geliyor.

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin Bilecik'in Söğüt ilçesindeki türbesi, bu yıl ziyaretçi akınına uğruyor.

Diriliş Ertuğrul dizisinin etkisi ve özellikle askerler tarafından ''Saygı Nöbeti'' tutulmaya başlanmasının ardından hafta sonları binlerce kişinin geldiği türbede, Alp kıyafetleri, aksesuarlar ve tarihi misyona uygun malzemeleriyle nöbet tutan askerler büyük ilgi görüyor.

Ülkenin dört bir yanından ve yurt dışından gelen küçük büyük her yaştan manevi atmosferde zaman geçiren vatandaşlar, türbede dua ediyor, fotoğraf çektiriyor.

'Geçmişimize dua etmek için buradayız'
Kocaeli'den Söğüt'e motosikletleriyle gelen Furkan ve Ömer Şen kardeşler ise uzun zamandır bu ziyareti yapmayı hedeflediklerini kaydetti. Ertuğrul Gazi'nin unutulmaması gerektiğini dile getiren Furkan Şen, "Hepsinden Allah razı olsun. Geçmişimizi ziyaret etmek, onlara dua etmek için buradayız." ifadesini kullandı.



Diziden etkileniyorlar

Diriliş Ertuğrul dizisinden etkilenen ailesini kıramadığını vurgulayan Erol Yiğitkalan da Birleşik Arap Emirlikleri'nden bu duygularla geldiklerini aktardı.

Ticaretle uğraştığını anlatan 40 yaşındaki Yiğitkalan, eşi ve çocuğuyla birlikte kilometrelerce uzaklıktan gelmesinin ardından müthiş bir maneviyata girdiklerini söyledi.

Hafta sonu 10 bin kişiye ulaşıyor

Söğüt Kaymakamı Berkan Sönmezay, ilçeye yapılan ziyaretlerden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Bu yıl yoğun halde ziyaretçi geldiğini vurgulayan Sönmezay, "Ecdadımızın maneviyatına ülke içi ve dışından rağbet sürüyor. Ertuğrul Gazi Türbesi'ne gelen vatandaşlarımız dualarını ediyor, ecdadı yad ediyor. Geçen yıl 6 ayda 130 bin kişi gelmişti. Ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yüzde 100'ün üzerinde arttı. Hafta sonları türbeyi ziyaret edenlerin sayısı yaklaşık 10 bine ulaştı. Bu yılın ilk 6 ayında türbeyi 270 bin kişi ziyaret etti" diye konuştu.

#Diriliş Ertuğrul
7 yıl önce