|

Hayrettin Karaman'ın Başka Türkiye Yok çağrısı: "Aramıza şeytan girdi!"

Türkiye, hem sınır ötesinden hem de içeriden gelen tehditlerle terör üzerinden sahnelen oyunlarla diz çöktürülmeye çalışıyor. İşte Yeni Şafak'ın 'kardeşlik' çağrısına ses veren Hayrettin Karaman'ın Başka Türkiye Yok çağrısı...

Yeni Şafak
04:00 - 19/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 06:48 - 19/10/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

"Vatansızlık, yurtsuzluk ne demek bunu anlayabilmek, hissedebilmek için çevremizde olup bitene bakmak yeterli. Başta Suriye olmak üzere birbirine düşen, düşmanların ekmeğine yağ süren insanların sonunda neler kaybettiklerini gördük. En sonunda canlarını, mallarını, çocuklarını ve vatanlarını kaybettiklerini, kendilerine yeni vatanlar aramanın peşinde denizlerde boğulduklarını, böyle bir tefrikanın ne kadar büyük facialara sebep olduğunu körler bile görür hale geldi. Artık bu görülmeli. Böyle muhalefet, böyle ikaz, böyle uyarı olmaz.



Bütün algı kabiliyetleriyle kötüye yönelmek, eğer bulamazsa uydurarak tenkit, faydadan ziyade zarar getiriyor. Karşı tarafı ne ıslah edebiliyorsunuz ne de kendiniz için meşru fayda sağlayabiliyorsunuz, onun için başka bir vatanımız yok. Bir milletiz biz, bu millet farklılıklarıyla bin yıldan daha fazla birarada yaşadı. Birbirlerini öldürmeden, komşuluk ederek, insani ilişkileri muhafaza ederek birlikte yaşamışlar.



Eğer bugün bu bozulmuşsa bu milletin mayasından değildir, herkes gözünü açsın, aramıza şeytan girmiştir! Aramıza şeytan girmiştir ki bu böyle olmuştur. Eğer bu böyle olmasaydı öteden beri birlikte yaşayamazdık. O yüzden herkes aklını başına toparlasın, birliği beraberliği muhafaza etmek için elinden ne geliyorsa yapsın. Ateşe benzinle gitmesin suyla gitsin."
































#Hayrettin Karaman
#Başka Türkiye Yok
#Çağrı
9 yıl önce