|

'Küfür zenginliktir' diyen Erol Evgin'den halka yeni hakaret

Daha önce 'Cahiller muhtarları seçsin' diyerek tepki toplayan Erol Evgin, bu sefer de halkın cahil olduğunu söyledi. Ev kadınlarına da hakaret eden Evgin, "Evde atıl vaziyette börek açıyorlar" dedi. Evgin'in küfürle ilgili sözleri de dikkati çekti. Küfür lugatının iyi olduğunu söyleyen Evgin, "Küfretmeyi severim. Argo zenginliktir" diye konuştu.

Yeni Şafak
10:43 - 18/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:52 - 18/11/2017 Cumartesi
Diğer
Erol Evgin daha önce de halka cahil hakaretinde bulunmuş ve 'Muhtarı onlar seçsin' demişti.
Erol Evgin daha önce de halka cahil hakaretinde bulunmuş ve 'Muhtarı onlar seçsin' demişti.

Sanatçı Erol Evgin, Türkiye'de kendisini en rahatsız eden şeyin cehalet olduğunu söyledi.

Ülkenin yarısının evde atıl vaziyette börek açtığını ifade eden Evgin, cehalet probleminin çözülmesi durumunda birçok problemin çözülebileceğini sözlerine ekledi.

"Ülkenin yarısı atıl vaziyette evde börek açıyor"

Posta gazetesine konuşan 70 yaşındaki Erol Evgin, "Türkiye’nin en temel problemi cehalet. Cehaleti çözdüğümüz zaman bu topraklarda her şeyi halledebiliriz. Yapılması gereken belli: 15 yıl içimize kapanıp, çağdaş eğitime yatırım yapmak. Cehalet olmasa trafikte binlerce kişi ölmez. Her yaz yüzlerce orman yanmaz. Kadına şiddet biter. Kadınlar bu ülkenin yarısı. Ülkenin yarısı, atıl vaziyette evde börek açıyor, başka da bir şey yapmıyor" dedi.

"Cehaletten besleniyorlar"

Cehaletin ortadan kalkması halinde demokrasinin geleceğini söyleyen Evgin, "Ama sırf bu olmasın diye cehalete prim verenler var. 'Ben cahil ve okumamış, tahsilsiz kesimin ferasetine daha çok güveniyorum' diyerek bazıları maalesef cehaletten besleniyorlar" ifadelerini kullandı.

"Küfür lugatım iyidir"

Erol Evgin, sinirlendiği zaman nasıl bir tepki verdiğine dair soru üzerine ise şunları söyledi:

"Küfretmeyi, argoyu severim. Küfür lugatım iyidir. Argo hem rahatlatır hem de dilde bir zenginliktir"

'Cahiller muhtarı seçsin' demişti

Erol Evgin daha önce de, "Okumamış olanlar muhtarını seçsin, eğitimli olan belediye başkanını seçsin" diyerek, bu şekilde eşitliğin sağlanabileceğini söylemişti.

#Erol Evgin
#Halk
#Cehalet
6 yıl önce
default-profile-img