|

"Kurban Bayramı et sucuk bayramı değil"

Müftü'den vatandaşlara bayram mesajı...

İha
00:00 - 24/10/2012 Çarşamba
Güncelleme: 12:21 - 24/10/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
"Kurban Bayramı et sucuk bayramı değil"
"Kurban Bayramı et sucuk bayramı değil"

İl Müftülüğü'nde gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde Konuşan İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, kurban bayramına et ve sucuk bayramı denilmesini doğru bulmadıklarını söyledi.

Bayramların toplumların huzuru ve mutluluğu için önemli olduğunu kaydeden Maraşlıgil, ''Tabi bu da sevinçlerin paylaşımı, streslerin bitimi gibi bir sonucu getirmektedir. Allah'ü Teala Hazretleri yılda iki kez insanlara işlerini güçlerini, düşmanlıkları, küskünlükleri bir tarafa bırakıp yani kendileri ile barışık olmaları aileleriyle toplumla tüm insanlıkla barışık olmaları gerektiği noktasında bu bayramları bizlere lütfetmiştir.'' diye konuştu.

Et ve sucuk bayramı söylemlerine tepki gösteren Maraşlıgil, ''Tabi halk arasında et bayramı sucuk bayramı gibi tabirler İslam dininde onanan tabirler değildir. İslam bunu kabul etmiyor. Müslümanlar et bayramı da sucuk bayramı da yapmıyor. Kurban Allah'a yaklaşmanın çok güzel manevi bir simgesidir. Zaten kurban da yaklaşmak demektir. Biz bu bayramlarla Allah'a yakın olmayı hedefliyoruz.'' ifadelerini kullandı.


12 yıl önce