|

Müslüman coğrafyanın sesi ‘Mecra’ yayında

Albayrak Medya'nın yeni yayın hayatına başlayan Müslüman coğrafyanın sesi ‘Mecra’ yayında. İslam coğrafyasının dört bir yanından haberleri okuyucu ile buluşturacak olan 'Mecra' portrelerden haftanın özetine, fotoğraf hikayelerinden okuma önerilerine kadar birçok ara başlık altında zengin içerikler sunuyor.

Yeni Şafak
18:39 - 8/05/2018 Salı
Güncelleme: 17:24 - 9/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Müslüman coğrafyanın sesi ‘Mecra’ yayında
​Müslüman coğrafyanın sesi ‘Mecra’ yayında

Albayrak Yayın, dijital medya grubu Türkiye ve İslam coğrafyasına yeni bir soluk getirdiği 'Mecra' yayın hayatına başladı.

Portrelerden hareketlere, renkli havadislerden kitap okuma önerilerine kadar, Mecra, hepimizi İslâm coğrafyasını daha yakından tanımamıza yardımcı olacak bir serüvene davet ediyor.


Size, İslâm coğrafyasının dört bir yanından haberler aktarmak üzere buradayız. Ancak, Mecra klâsik anlamda bir “haber sitesi” değil. Burada dakika dakika “sıcak haber” bulmayacaksınız mesela. Hepimizi ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandığı zaman, “Bunu nasıl anlamak gerekir?” sorusuna cevap arayan derinlikli ve analiz içerikli metinlerle karşınızda olacağız.

Portrelerden hareketlere, renkli havadislerden kitap okuma önerilerine kadar, Mecra, hepimizi İslâm coğrafyasını daha yakından tanımamıza yardımcı olacak bir serüvene davet ediyor. Hepimizin katkısıyla, hep beraber emek verilecek bir serüven bu. Yazılarla, eleştirilerle, takiple…


Mecra’nın üç hedefi var:

- Türkiyeli okurlar için, “İslâm coğrafyasında neler oluyor?” sorusuna ayrıntılı cevaplar sunmaya çalışmak,

-Çeşitli İslâm ülkelerinden gelip Türkiye’de öğrenim gören yabancı arkadaşlar için, kendi bölgelerinde yaşananları aktarabilecekleri bir platform işlevi görmek,

-Rahmetli Cahit Zarifoğlu’nun Mavera dergisinde yaptığı gibi, yazmak isteyen ama kendini ifade etme “mecra”sı bulamayanlara huzurlu ve serbest bir alan sağlamak. Bu bağlamda akademisyenlere, öğrencilere, gazetecilere, seyyahlara… Kısacası herkese kapılarımız sonuna kadar açık.



Bilgimizi ve tecrübemizi artırmak noktasında, Mecra’yı kendi mecramız olarak düşünüyoruz. Bizi biz yapan bütün renklerimizle. Ümit ederiz ki, akılda kalıcı ve faydalı işler yapmak nasip olur.

“Seyahat taassubu yok eder” demişler. Mecra ile çıkacağımız seyahatlerin, bizde de aynı bereketi hâsıl etmesi duasıyla…



#Albayrak Medya
#Mecra
6 yıl önce