|

Osmanlı Saray Kadayıfı yeni lezzeti ile mideleri şenlendiriyor

Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan saray kadayıfını fıstıklı ve fındıklı olarak meraklılarına sunan Osmanlı Saray Kadayıfı, yeni lezzeti ‘burma kadayıf’ ile tatlı düşkünlerinin başını döndürüyor. Yöresel lezzetler ve işin ustasının elinde hazırlanan burma kadayıf, özel olarak pişirilip diğer Osmanlı tatlıları gibi süt ile ikram ediliyor.

Haber Merkezi
16:49 - 8/01/2019 Tuesday
Güncelleme: 17:17 - 8/01/2019 Tuesday
Yeni Şafak
Burma Kadayıf tatlısı
Burma Kadayıf tatlısı

Osmanlı Saray Kadayıfı, 2013 yılında Alibeyköy’deki başladığı yolculuğunu hız kesmeden devam ettiriyor.

Ürünlerini hazırlarken yöresel malzemeler kullanıp, ağır ateşte pişiren Osmanlı Saray Kadayıfı, bugün Alibeyköy, Şehremini, Çalışlar ve Kısıklı’da yer alan 4 farklı şube ile tatlı severlere damak çatlatan lezzetler sunuyor.


Sultaniye, toz fıstıklı kadayıf, fındıklı kadayıf ve künefeye yeni bir lezzet ekleyen Osmanlı Saray Kadayıfı, ‘burma kadayıf’ ile ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor.


Ağır ateşte ters düz edilerek pişirilen lezzetler günlük üretilip müşteriye taze taze sunuluyor. Malzemelerinde kaliteye çok önem veren Osmanlı Saray Kadayıfı, en masum katkı maddesi dahi kullanmıyor.


Lezzetinin sırrı doğallıkta saklı olan Osmanlı Saray Kadayıfı, tatlılarında her lokmada aynı lezzetin alınması için süt ile ikram ediliyor. Sütün yanı sıra tatlıları isteğe göre kaymaklı ya da Maraş dondurması ile de servis edilebiliyor.

Çıtır çıtır burma kadayıf

Taptaze kadayıfın arasına yemyeşil fıstık serildikten sonra ustaların maharetli ellerinde burulup tepsilere özenle diziliyor. Kısık ateşte pişirilen burma kadayıf şerbetiyle buluştuktan sonra misafirlerin karşısına çıtır çıtır çıkıyor.

Hazırladıkları kadayıflarda hiçbir şekilde glikoz kullanmayan Osmanlı Saray Kadayıfı ürünlerinde kullandığı malzemeleri yetiştiği yörelerden temin ediyor.


Fındıklar Giresun’dan fıstıklar Gaziantep'ten geliyor. Tereyağı dışında hiçbir yağ kullanılmıyor. Tatlılar sadece su, şeker, kadayıf, tereyağı ve fıstıktan oluşuyor.

#Osmanlı Saray Kadayıfı
#Burma Kadayıf
#Osmanlı Kadayıfı
#Sultaniye
#toz fıstıklı kadayıf
#fındıklı kadayıf
#Künefe
5 years ago
default-profile-img