|

Şifa deposu mor yufka: Kronik rahatsızlıklara bire bir

Edirne'de birçok kronik rahatsızlığa iyi geldiği belirtilen mormiks ürünüyle yapılan ekmek ve simit sonra, şimdi de mor yufka üretildi. KOSGEP'den aldığı kredi ile yufka imalathanesi kuran Ebru Sakin, "Genetiği ile oynanmış ürünler yerine amacımız organik ürün sunabilmek bu sebeple tüketiciye mor yufkayı sunmaya karar verdik, Daha önce üretilen mor ekmeği bilenler var ama bilmeyenler mor yufkayı görünce şaşırıyor" dedi.

09:22 - 4/07/2020 Cumartesi
Güncelleme: 09:30 - 4/07/2020 Cumartesi
DHA
Mor yufkalar mormiks ürünüyle yapılıyor ve rengini buradan alıyor.
Mor yufkalar mormiks ürünüyle yapılıyor ve rengini buradan alıyor.

İstanbul Üniversitesi Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi tarafından 12 yıllık çalışmalarla üretilen ve birçok kronik rahatsızlığa iyi geldiği belirtilen mormiks ürününün ekmekten ve simitten sonra, Edirne'de yufkası da üretildi.



Devlet desteğiyle imalathane açtı

KOSGEP'den aldığı kredi ile yufka imalathanesi kuran Ebru Sakin, daha önce mor ekmek ve simit yapıldığını ve kendilerinin de araştırma yaptıktan sonra iş yerinde mor yufka üretmeye başladığını söyledi.




Görenler şaşırıyor

Müşterilerinden olumlu tepkiler aldıklarını belirten Sakin, "Ürünün birçok hastalığa iyi geldiğini biliyoruz. Genetiği ile oynanmış ürünler yerine amacımız organik ürün sunabilmek bu sebeple tüketiciye mor yufkayı sunmaya karar verdik, Daha önce üretilen mor ekmeği bilenler var ama bilmeyenler mor yufkayı görünce şaşırıyor. Mor yufkanın yanı sıra ondan yaptığımız gözleme ve sigara böreği de büyük ilgi görüyor" dedi.



#mor yufka
#mor ekmek
#kronik rahatsızlık
4 yıl önce