|

Türkiye fantastik bir ülke

İnternet sitelerinde dolaşan Türkiye fotoğraflarının sahibi fotoğrafçı Patryk Moriak, «Türkiye tarihi, doğal manzaraları ve ruhu ile fantastik bir ülke. Bu karışık ve iç içe geçmiş kültürü fotoğraflamak benim için çok özel bir tecrübeydi» dedi.

Beyza Akyüz
00:00 - 4/03/2008 Salı
Güncelleme: 09:54 - 4/03/2008 Salı
Yeni Şafak
Türkiye fantastik bir ülke
Türkiye fantastik bir ülke

Türkiye'nin en güzel yerlerini fotoğraflayan ve dünyaya tanıtan ünlü fotoğrafçı Patryk Moriak, Türkiye serüvenini Yeni Şafak'a anlattı. Fotoğraf çekmeyi kitaplara, dergilere, galerilere bakarak öğrendiğini söyleyen Patryk Moriak, «Türkiye tarihi, doğal manzaraları ve ruhu ile fantastik bir ülke. Bu karışık ve iç içe geçmiş kültürü fotoğraflamak benim için çok özel bir tecrübeydi» dedi. Daha önce Polonya, Ukrayna, İngiltere, Slovenya, Avusturya, İtalya'yı fotoğraflayan Moriak, «İstanbul'da sadece üç hafta kalabildim. Bu nedenle sadece İstanbul - İzmir - Selçuk - Efes - Dilek Parkı - Pamukkale - Fethiye - Saklıkent Gorge - Ölu Deniz - Antalya - Termos ve Kapadokya'nın fotoğraflarını çekebildim. Bir dahaki gelişimde Türkiye'nin doğudaki harika güzellikteki yerlerini çekmek istiyorum» diye konuştu. Batılılarıjn Türkiye'yi eskisinden daha fazla merak ettiği için Türkiye'geldiğini belirten Moriak, «Türkiye'yi bir seferde tanımak imkansız.Çünkü o kadar kozmopolit ve tarihi bir ülke ki, daha fazla zaman ayırmak gerekli» dedi.




Türkiye'yi gezdiği süre içinde toplu taşım araçlarını kullandığını söyleyen Moriak, «Bu sayede Türk insanlarıyla iletişim kurabildim. Ülkenizİn atmosferini hissedebildim. En güzel kareleri yakalayabilmek için çok çaba sarfettim. Güneşin doğuşunu yakalayabilmek için, Kapadokya'ya sabah dörtte gittim. Saatlerce dağlarda yürüdüğüm oldu. Ama sonunda tüm bunlara değdi» diye konuştu.












16 yıl önce