|

"Türk Dünyası Kültür Başkenti" uygulaması

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Türk dünyası ülkelerinde kültür başkentliği uygulamasına ilişkin, "Ortak kültür mirasımızı gelecek nesillere taşımak için gerçekleştirilen 'Kültür Başkentliği' uygulaması sadece bir yılda sınırlı kalmayıp, Türk dünyasının 'Dilde, Fikirde, İş'te Birlik' vizyonuna uzun vadede katkı sağlamak üzere getirilmiştir" dedi.

Aa
00:00 - 5/03/2014 Çarşamba
Güncelleme: 13:45 - 5/03/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
"Türk Dünyası Kültür Başkenti" uygulaması
"Türk Dünyası Kültür Başkenti" uygulaması

Vali Tuna, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Genel Sekreteri Mustafa Başkurt'u makamında kabulde yaptığı konuşmada, nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tuna, 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir'de, birçok etkinliği başarıyla gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Yapılan ulusal ve uluslararası etkinliklerle Türk dünyası insanlarını Eskişehir'de buluşturduklarını aktaran Tuna, "Ortak kültür mirasımızı gelecek nesillere taşımak için gerçekleştirilen 'Kültür Başkentliği' uygulaması sadece bir yılda sınırlı kalmayıp, Türk dünyasının 'Dilde, Fikirde, İş'te Birlik' vizyonuna uzun vadede katkı sağlamak üzere getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Türk dünyasından insanlarla dostane ilişkilerin geliştirilerek geleceğe taşınmasının önemine değinen Vali Tuna, Genel Sekreter Başkurt'u Eskişehir'de görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Başkurt ise 2013 yılında Eskişehir'in çok iyi bir kültür başkentliği yaptığını belirterek, Türk dünyası ülkelerinde Eskişehir'in artık çok yakından tanındığını belirtti.

Daha sonra Vali Tuna, günün anısına Başkurt'a, "Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti" anı tabağı hediye ederken, Başkurt'ta Tuna'ya, TDBB anı tabağı ile "Orta Asya'dan Şehir ve İnsan" adlı kitabın yanı sıra resmi takdim etti.

10 yıl önce