|

Balık sezonu açıldı, tezgahlar şenlendi - 1 Eylül Balık fiyatları

Av yasağının sona ermesiyle birlikte Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde tezgahlar barbun, istavrit, mezgit ve çinakop ile doldu. 1 Eylül 2016 balık fiyatlarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:18 - 1/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:48 - 1/09/2016 Perşembe
IHA

Av yasağının sona ermesiyle birlikte Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde tezgahlar barbun, istavrit, mezgit ve çinakop ile doldu.


Av yasağının sona ermesiyle birlikte denize açılan balıkçılar, günün ilk saatlerinden itibaren tezgahların şenlenmesini sağladılar.



19 Mayıs'ın Dereköy Mahallesi'nde balıkçı barınağından avlanmaya çıkan çok sayıda balıkçı, ilk gün barbun, istavrit, mezgit ve çinakop gibi balıkları avlayarak tezgahları doldurdu. İstavrit 7 lira, çinakop 12 lira, mezgit 10 lira, barbun ise 10 liradan tezgahlardaki yerini aldı.



Yeni açılan sezonda turfanda balık fiyatlarının ise gecen seneki rakamlarda olduğunu söyleyen balıkçı İsmail Güngör, "Önümüzdeki günlerde balığın bol çıkması fiyatlara yansır ve vatandaşlar da bol bol balık tüketir" dedi.



Balıkçı tezgahlarında yeni sezon hareketliliği başladı


Av yasağının kalktığı ilk günde Eskişehir'deki balıkçı tezgahları da hareketlendi. Palamut ve hamsinin bu yıl çok olacağını belirten balıkçılar, bunun tezgaha yansıyacağını söyledi.



1 Eylül itibari ile av yasağının kalkmasının ardından Taşbaşı balıkçılar çarşısında hareketlilik başladı. Tezgahların adeta balıklarla süslendiğibalıkçılarda, vatandaşlar balık hasretini giderdi. Bu yıl hamsi sürüsünü takip ettiğinden dolayı palamut balığının da çok olacağı belirtilirken,fiyatların vatandaşların kesesine göre olacağı balıkçılar tarafından ifade edildi.


“Bu sene çok hamsi ve palamut var”

Sezonun ilk balık satışları hakkında bilgi veren Taşbaşı balıkçı esnafından Selahattin Arslanbenzer, Eskişehirli vatandaşların adeta balığı özlediğini belirtti. Arslanbenzer, “Bugün 1 Eylül, balık tezgahlarını vira bismillah diye açtık. Bu sene hamsinin bol ve bereketli olduğunu söylüyorlar. Bu sene çok hamsi ve palamut var. Millet bu sene bol bol Taşbaşı'nda balık yiyecek. İnsanlara, bu sene Allah nasip ederse, uygun fiyata balık yedireceğiz. Biz yaz aylarında balığı yüzde 10 satıyorduk, 1 Eylül itibari ile yüzde 90 satışlarımız arttı. Bundan sonra da satışların her gün artacağını düşünüyorum. Balıklarımızın fiyatları, palamut 10, Karadeniz mezgiti 10, bako mezgit 20, kefal 10, çupra 20, barbun 25, levrek 20, istavrit 10 ve hamsiyi de 10 liradan satıyoruz. Eskişehir'de balıklar taze ve temiz. Hamsiye yoğun ilgi var, Eskişehir halkı hamsiyi özlemiş diyebilirim” ifadelerini kullandı.


Öte yandan tezgaha dizilen taze balıkları alan vatandaşlar ise, “Dayanamadık aldık, görünüşü de güzel. İlk gün olması itibari ile tazeliği de garanti. Fiyatlar normal kışın da bu fiyata yiyorduk. Balıkçılar bu yıl fiyatların uygun olacağını söylüyor. Vatandaş için balık ucuzlarsa daha iyi olur” diye belirtti.



#Balık fiyatları
#Av yasağı
#Balık sezonu
8 yıl önce