|

Doğum yardımı dilekçesi nasıl, nereden doldurulur? Doğum yardım başvuru dilekçe örneği 2022!

Doğum yardım dilekçe örneği indirmek için haberimize bakınız. Doğum yardım parası için başvuru dilekçesi nasıl doldurulur, kimler doldurmalı ve doğum yardımı için kimler başvuruda bulunabilir? 2022 doğum yardımı ücreti ne kadar? İşte 2022 doğum yardım başvuru dilekçe örneği ve doğum yardımı dilekçesi ile ilgili tüm bu merak edilen soruların yanıtları haberimizde.

14:57 - 16/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:13 - 22/06/2022 Çarşamba
Diğer
​Doğum yardımı dilekçe örneği 2022
​Doğum yardımı dilekçe örneği 2022

Doğum yardım parası başvuru dilekçesi örneği haberimizde. Birinci çocuk, ikinci çocuk, üçüncü çocuk ve sonraki çocuklar için devlet tarafından karşılıksız olarak ailelere çocuk yardım parası verilmektedir. Kamu çalışanı olan ya da olmayanlara farklılık içeren uygulama da doğum yardım parası başvuru dilekçesine haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. İşte doğum yardım dilekçe örneği...

DOĞUM YARDIM DİLKÇESİ 2022

Doğum yardımından faydalanabilmek için 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğum yapmış olmanız gerekmektedir. Doğumdan sonra bebeğinizin yaşıyor olması gerekmektedir. Anne ya da baba Türk vatandaşı olmalı ya da mavi karta sahip olmalı.

Bu şartları karşılıyor iseniz bir de doğum yardımı başvurusunun nasıl yapılacağına göz atalım. Doğumdan hemen sonra hastane tarafından size verilen doğum belgesini saklamanız gerekmektedir. Bu belge ile en yakın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne gitmeniz gerekiyor. Belgenizi yetkili kişiye göstererek doğum yardımı almak istediğinizi belirtmeniz gerekmektedir. Aile ve sosyal politikalar bakanlığı doğum yardımı başvuru dilekçesini makalemizin altında indirebilirsiniz.

Doğumu onaylayan yetkili ise size bir dilekçe verecek. Bu dilekçeyi doğru şekilde doldurmanız gerekmektedir.

DOĞUM YARDIM DİLEKÇESİ NASIL DOLDURULUR?

Kamuya verilecek dilekçelerin doğru ve eksiksiz doldurulması son derece elzemdir. Aşağıdaki listede hangi bilgileri yazmanız gerektiğini göreceksiniz.

Başvuru Yapan Kişinin T.C. Numarası ve Adı Soyadı : Öncelikle doğum yapan anneye doğum yardımı yapılır. Ancak başvuruyu annenin kocası yapablilir. Bu durumda buraya eşin yani kocanın bilgileri yazılır.

Doğum Yapan Kişinin Bilgileri doğru bir şekilde doldurulur.

Yeni doğan çocuğun/çocukların T.C. kimlik numarası/numaraları*: Buraya yeni doğan çocuğunuz yada ikiz ise çocuklarınızın kimlik bilgilerini doldurunuz. Bu işlem için kimlik çıkarma işlemini yapmayı unutmayınız.

Adına başvuru yapılanın varsa diğer çocuklarının T.C. kimlik numaraları: Burası çok önemli. Annenin varsa muhakkak önceki çocuklarının kimlik bilgileri buraya yazılmalıdır.

Bunu yazmamanız halinde 2. Ve 3. Çocuk için öngörülen yardım tutarını alamazsınız. Size 1. Çocuk yardım parasını yatırırlar.

Dilekçenin altında başvuru sahibinin bilgileri yer almaktadır. Bu belgeyi anne doldurup başvuyor ise anne doldurmalıdır. Yok eşiniz başvuracak ise eşiniz doldurup imza etmelidir.

DOĞUM YARDIM PARASI 2022 NE KADAR?

Doğum parası, doğum öncesi ve sonrası 112 günlük izin süresi üzerinden hesaplanıyor. Bu haktan yararlanabilmek için en az 90 günlük sigorta priminin ödenmiş olması gerekiyor.

Ödenecek tutar ise annenin son 3 aylık brüt ücretine göre hesaplanıyor. Günlük brüt ücret ve üçte ikisi anneye ödeniyor. Buna göre 2022 yılında en düşün doğum parası 12 bin 454 lira.

Bununla birlikte anneye çocuk parası ve emzirme ödeneği de veriliyor.

DOĞUM PARASI BAŞVURU VE ŞARTLARI 2022

Anne adayının doğum parasını alabilmesi için bazı şartlar aranmaktadır. Buna göre;

Doğumdan önce 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta priminin yatırılması gerekli.

Anne adayı, doğum iznine başlamadan önce bir iş yerinde çalışan durumunda olmalı. Rapor süresi yani 112 gün boyunca da işyerinde çalışmamak gerekli.

Kadın çalışan doktordan alınan raporu işyerinde ilgili birime teslim etmeli. Diğer işlemler de ilgili birim tarafından tamamlanır.

Doğum izni başlamadan işten ayrılan anne adayı bu ödenekten faydalanamaz.


#doğum yardım dilekçesi
#doğum yardım dilekçe örneği
#doğum yardım
#dilekçe örneği
6 yıl önce
default-profile-img