|

İşte Tuzla'daki kokunun sebebi

Tuzla’da bulunan bazı mahalleleri etkileyen yoğun koku nedeniyle rahatsızlanan vatandaşlar hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınmışlardı. Konuyla ilgili araştırma yapan uzmanlar ise Tuzla'daki kokunun sebebini buldular.

Yeni Şafak
14:23 - 26/12/2017 Salı
Güncelleme: 16:40 - 26/12/2017 Salı
AA
Tuzla'daki kokunun sebebi belli oldu.
Tuzla'daki kokunun sebebi belli oldu.

Tuzla'daki kokunun sebebi belli oldu. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), yaptığı incelemede Tuzla'da kokuya neden olan maddelerin, metal ve tekstil sektöründe kullanılan Tetrachior cezhene ve Tricholoro ethene olduğunu tespit etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "Dün Tuzla'daki bazı mahalleleri etkileyen yoğun kokunun atık su kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı kesinlik kazandı. İSKİ'nin yaptığı laboratuvar incelemesi sonuncu maddelerin metal ve tekstil sektöründe kullanılan Tetrachior cezhene ve Tricholoro ethene maddesi olduğu belirlendi."

Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.


Tuzla’da kaçak kimyasal madde dökülen alan gündüz görüntülendi
Tuzla’da bir çok vatandaşı hastanelik eden kaçak kimyasal atığın atıldığı alan günün aydınlanmasıyla görüntülendi.

Tuzla’da atıksu kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklanan koku bir çok vatandaşı hastanelik etmişti. AFAD, İGDAŞ ve İtfaiye ekiplerinin yaptığı yoğun çalışmalar sonunda kokunu giderilmesi için yoğun bir çalışma başlatmıştı. Bugünde sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kaçak kimyasal madde dökülen alan gündüz gözüyle görüntülendi.

#Tuzla
#İSKİ
#İGDAŞ
6 yıl önce