|

Kalp Damar Cerrahisi ve Kardiyoloji Arasındaki Fark Nedir?

Kalp ve damar rahatsızlığıyla karşılaşma oranları her geçen gün artış göstermektedir.

iLAN
15:03 - 1/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:10 - 18/12/2018 Salı
Diğer
sağlık
sağlık

Bu rahatsızlıklarla karşılaşıldığı zaman veya insanlar hastalıklara dair belirti hissettiğinde doktora gidecekleri zaman hangi doktora ve hangi bölüme gitmeleri noktasında sorunlar yaşadıklarını görebiliyoruz.

En fazla yaşanan soru işaretlerinden birisi ise,
kalp damar cerrahisi ve kardiyoloji arasındaki fark nedir?
Sorusudur. İnsanlar genellikle hastaneden randevu alacakları veya bir uzman ile görüşecekleri sırada hangisine gitmeleri gerektiğini merak ederler. Sizlere bu iki bölüm hakkında çok büyük farkların bulunduğunu söyleyebiliriz. Kardiyoloji bölümü genellikle rahatsızlığı olan kişileri incelemeye alarak rahatsızlığın ne olduğunu belirler ve bir tedavi planı hazırlar. Bu evrede eğer tedavisi cerrahi bir işlem kullanılarak gerçekleştirilecekse kalp damar cerrahisi bölümüne yönlendirilir ve gerekli cerrahi işlem bu bölümlerde yer alan cerrahlar tarafından yerine getirilmektedir. Sizlere yazımızda iki bölümünde görevlerinin tam olarak ne olduğu hakkında detaylı bilgi vereceğiz. Bu şekilde bölümler arasındaki farkı daha net bir şekilde anlama imkanına sahip olursunuz.
Detaylı bilgi için tıklayınız;
Kardiyoloji Neye Bakar?

Kalp damar cerrahisi ve kardiyoloji arasındaki fark için ilk olarak sizlere kardiyoloji bölümü hakkında detaylı bilgi vereceğiz. Bu şekilde hangi durumlarda kardiyolojiye gitmeniz gerektiğini ve kardiyologların tam olarak ne iş yaptığını öğrenebilirsiniz.

Kardiyoloji bölümü temel anlamda baktığımız zaman kalp ve dolaşım sistemi üzerinde çalışmakta olan bir bölümdür. Kardiyoloji önceden dahiliye bölümünde yer alan bir bölüm olarak görülüyor olsa da günümüzde bu durum değişiklik göstermiş ve tek başına bir bilim olarak görülmeye başlamıştır. Kardiyoloji bölümünde bütün kalp ve dolaşım sistemi rahatsızlıkları detaylı bir şekilde incelenmektedir. Genellikle göğüste ağrı, nefes darlığı, kalp ritmi bozuklukları, doğuştan beri gelen kalp rahatsızlıkları, Aterosklerotik kalp rahatsızlıkları, sol kol ile çenede meydana gelen ağrılar, ağrıyla beraber ortaya çıkan terleme ve mide bulantıları, koroner arter rahatsızlıkları gibi durumlarla ilgilenmektedir.

Kardiyoloji bölümü ilgilendiği bu rahatsızlıklarla beraber genellikle kalp damar cerrahisi bölümüyle karıştırılıyor. Fakat iki bölümün görevlerinin tamamen birbirinden farklı olduğunu söyleyebiliriz. Belirtmiş olduğumuz gibi kardiyoloji ağırlıklı olarak hastalığın teşhisi ve tedavisiyle ilgilenmektedir.

Kalp Damar Cerrahisi Neye Bakar?

Kalp damar cerrahisi adından da anlayabileceğimiz gibi işin biraz daha cerrahi bölümünde yer almaktadır. Bir hasta kalp veya damar sorunları yaşadığı zaman ilk etapta kardiyolojiye görünmesi gerekmektedir. Kardiyolojiye göründükten sonra kişinin rahatsızlığı hakkında net bir tanı konulmaktadır. Bu tanıya göre kişinin tedavisinin nasıl olunacağına da karar verilmektedir.

Bazı rahatsızlıklarda direk olarak cerrahi işlem gerekirken bazı rahatsızlıklarda ise ilaçla tedavi edilme yoluna gidilmektedir. Fakat ilk etapta ilaçla tedavi ile başlansa bile bazı hastalarda ilaçla tedavi yanıt vermediği için yine cerrahi işlem gerekebilmektedir. Bu genellikle kişinin durumuna göre değişiklik gösteren faktörler arasında yer almaktadır. Tedavinin nasıl olacağına kardiyolog karar verdikten sonra eğer cerrahi bir müdahale gerekiyorsa hastayı kalp damar cerrahisi bölümüne yönlendirmektedir. Burada gerekli cerrahi işlemler gerçekleştirerek kişinin iyileşmesine yardımcı olunur.

Kalp damar cerrahisinde cerrah ameliyat sırasında kalbi açar ve gerekli olan düzeltmeleri yapar. Bu evrede kalp durabilir. Sonrasında ise kalbin tekrar çalışmasını sağlayarak hastanın iyileşmesine yardımcı olur. Cerrahi müdahale sırasında işlemin işinde iyi olan bir cerrah tarafından yapılması çok büyük bir önem arz etmektedir. Yaşanan son gelişmelerle beraber işlem daha rahat bir şekilde yerine getirilmeye başlandı. Bu noktada araştırmalara ve çalışmalara devam edildiğini söyleyebiliriz.

Detaylı bilgi için tıklayınız;
#doktor
#kalp
#damar
6 yıl önce
default-profile-img