|

MEBBİS giriş! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)

MEBBİS giriş işlemi yapmak için haberimizi inceleyiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan uygulama çok sayıda önemli içerikleri içinde barındırıyor. Sınav işlemleri, atama kontenjan bilgileri, duyurular, personel işlemleri gibi bünyesinde barındırıyor. Mebbis.meb.gov.tr adresi üzerinden kullanıcı adı ve şifre bilgileri ile MEBBİS uygulamasına giriş yapılmaktadır. İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
11:42 - 11/10/2023 Çarşamba
Güncelleme: 11:35 - 11/10/2023 Çarşamba
Diğer
​MEBBİS nedir, nasıl kullanılır, ne işe yarar, nasıl giriş yapılır? sorularının yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık.
​MEBBİS nedir, nasıl kullanılır, ne işe yarar, nasıl giriş yapılır? sorularının yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık.

MEBBİS giriş...Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri olarak bilinen MEBBİS uygulamasıyla artık bilgi alış verişi daha kolay. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan elektronik hizmetlerin bütünü MEBBİS olarak ifade ediliyor. Başta e-Okul olmak üzere birçok hizmet, online olarak MEBBİS sayesinde kullanıcılara iletilir.

Milli Eğitim Bakanlığı MEBBİŞ Giriş Ekranı

MEBBİS içinde bulunan modüller:

-Devlet Kurumlari Modülü

-e-Yatırım İşlemleri

-Meis Modülü

-Meis Sorgu Modülü

-e-Alacak Modülü

-e-Burs Modülü

-Evrak Modülü

-Tefbis-Kitap Seçim Modülü

-Döner Sermaye Modülü

-EgiTek Sınav Modülü-Sosyal Tesis Modülü

-e-Mezun-İlköğretim Kurum Standartları Modülü

-Özel MTSK Modülü

-Özel Öğretim Kurumları Modülü

-Özürlü Birey Modülü

-RAM Modulu

-TKB Modülü

-Performans Yönetim Sistemi

-MEB İnternete Erişim Modülü

-Öğretmenevi Faaliyet Modülü

-Faaliyet Modülü

-Yönetici Modülü

-Okul Gelişim Programı Modülü

-Mal,Hizmet ve Yapım Harcamaları

MEBBİS Hizmetleri

-e-Okul

-e-Akademi

-Halk Eğitim

-Açık Öğretim Kurumları

-e-Yurt-

e-Taşınır


MEBBİS nedir?

Mebbis; Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri'nin kısa adıdır. Yani Milli Eğitim Bakanlığı'nın sağladığı tüm hizmetler ve olanaklar Mebbis üzerinden yapılabiliyor.Mebbis öğretmen girişi modülü ile öğretmenler, müdürler, idari personel, öğrenciler ve veliler işlem yapabilmektedir. Bu uygulamada e-yatırım işlemleri, personel işlemler,halk eğitim işlemleri, e-okul, e-taşınır, açık öğretim kurumları işlemleri, e-akademi işlemleri, e-yurt işlemleri, e-burs işlemleri, evrak işlemleri gerçekleştirilmektedir. Bunların dışında sistemde; devlet kurumları modülü, e-yatırım işlemleri, meis modülü, meis sorgu modülü, e-alacak modülü, tefbis modülü, egitek sınav modülü, özel MTSK modülü, özel öğretim kurumları modülü, RAM modülü, TKB modülü, performans yönetim sistemi modülü, EBİTEFO-BİTEFO modülü, MEB internet erişim modülü, yönetici modülü, mal, hizmet ve yapım harcamaları modülü, kitap seçim modülü, sosyal tesis modülü, e-mezun modülü, döner sermaye modülü, İlköğretim Kurum Standartları modülü, özürlü birey modülü, öğretmenevleri modülü, faaliyet modülü,okul gelişim programı modülü gibi bir çok seçenek ve işlem bulunmaktadır. Ayrıca Mebbis'in hizmetleri arasında sendika, hizmet puanı, izin işlemleri, hastalık ve refakat izni, kişilerin özlük ve kimlik hakları, hizmet yılı gibi bütün bilgilere de ulaşılabilmektedir.

MEBBİS nedir, nasıl kullanılır, ne işe yarar, nasıl giriş yapılır? sorularının yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık.



#MEBBİS
#MEBBİS giriş
#MEBBİS nedir?
#MEB
#Milli Eğitim Bakanlığı
6 ay önce