|

Portekiz ve Malta’da Emlak Yatırımına İlgi Artıyor

Malta, Portekiz yurtdışına yapılan emlak yatırımları konusunda en çok tercih edilen ülkeler arasında yer almaya başladı.

Yeni Şafak ve
16:49 - 7/07/2017 Cuma
Güncelleme: 17:01 - 7/07/2017 Cuma
Diğer
Portekiz
Portekiz

Ülkelerin gayrimenkul alımı ile sunduğu haklar, yurtdışına yapılan yatırımları daha da karlı bir hale getirirken, Malta ve Portekiz son yıllarda gayrimenkul yatırımı ile oturum almak isteyenlerin yeni rotası oldu.

Portekiz altın oturma izni programı talep görüyor
Portekiz altın oturma izni programı ile Portekiz’de yabancı yatırımcılar konut alma karşılığında oturum izni alabiliyor. 2017’nin ilk çeyreğinde yüzde 2.8 ile son on yılın en hızlı ekonomik büyümesini kaydeden Portekiz, avantajlı vergi politikaları, düşük kredi faizleri ve sunduğu rahat ticaret ortamıyla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Portekiz Hükümeti’nin 2012 yılında uygulamaya aldığı Golden Visa Programı da bu doğrultuda en çok talep gören programlar arasında yerini alıyor.
Portekiz’de yaşam
tüm bu faktörlerin yanında, ülkenin coğrafi konumu, kültürü, mimarisi, canlı şehir hayatı, gelişmiş sağlık ve eğitim sistemi ile de rağbet görüyor. Program kapsamında, Portekiz vatandaşlığı süreci 500 bin Euro değerinde bir gayrimenkul alınarak başlıyor. Gayrimenkulu aldıktan sonra öncelikle 1 yıl, sonrasında 2’şer yıllık sürelerle oturum izni veriliyor. İlk 5 yıl içinde Portekiz’de toplam 35 gün geçirme koşulu ile, 5 yılın sonunda ömür boyu oturum hakkına sahip olunuyor. Bu süre zarfında Schengen ülkerlerinde vizesiz seyahat etme ve yılda 6 aya kadar kalma hakkı elde ediliyor.
Malta oturum izni ve Malta vatandaşlığı yoğun ilgi görüyor
Malta, sunduğu vergi avantajları, ülkenin kuvvetli bilişim altyapısı ve finansal kurumları ile yatırım için tercih edilen ülkeler arasında başı çekiyor. Ekonomisi olumlu bir seyir izleyen ülkede yabancı yatırım projeleri özellikle de 2013’te yürürlüğe giren Malta yatırım yoluyla vatandaşlık programı ile rekor seviyeye ulaşmıştı. Yıllık ortalama yüzde 6 civarında seyreden büyüme hızı, dünyanın en iyi 5. sağlık sistemine sahip olması, İngiliz eğitim sistemi ve güvenli bir ülke olması, Malta’yı yukarı sıralara taşıyor. Malta oturum izni €250,000 tutarında Malta devlet tahvili alarak yatırım yapan kişiye ve ailesine, süresiz ve ömür boyu geçerli olmak üzere veriliyor. Malta oturum vizesi ile Schengen ülkelerinde serbest dolaşım ve yılda 6 aya kadar kalabilme hakkı da sunuluyor.
Malta vatandaşlığı
almak için Malta Bireysel Yatırımcı Programı (IIP) aracılığıyla Ulusal Kalkınma ve Sosyal Fonu’na en az €650.000 tutarında bir katkı yapılması ve birkaç ek şart aranıyor. Malta vatandaşlık başvurusu yapan yatırımcılara 1 yıl içinde Malta vatandaşlığı dolayısıyla AB pasaportuna sahip olma hakkı veriliyor. Malta vatandaşlığı alanlar 28 Avrupa ülkesi ve İsviçre’ye yerleşebilme ve Avrupa’da sağlık, iş ve eğitim fırsatlarından yararlanabilme imkânına da sahip oluyor. Malta vatandaşlık programına, eş, 26 yaşına kadar çocuklar ve 55 yaş üstü ebeveynler de dahil edilebiliyor.
Yurtdışı yatırım programları hizmetleri konusunda uzman olan
Yeni Bir Hayat Danışmalığı
CEO’su Şevki Akaydın; Portekiz ve Malta’daki en büyük avantajlardan birinin de satın alınan gayrimenkulün 5 yıl sonunda satılabilmesi olduğunu belirtiyor.

Malta ve Portekiz’de kira getirisi garantili yatırımlar

Portekiz ev fiyatları, Portekiz’de yatırım ve oturum yoluyla vatandaşlık almak isteyenlerin ilgisini çekiyor. 700.000 Euro ile Lizbon’un en merkezi ve yeni projelerinden birisinde 2+1 120 metrekare büyüklüğünde yeni bir daire alındığında, gayrimenkulün yıllık ortalama kira getirisi 25.000 Euro civarında oluyor. Lizbon’un en turistik bölgesi olan Chiado’da 520.000 Euro ile 1+1 apart daire kısa dönemli kiralandığında ise yatırımcının işletmesi halinde yıllık ortalama 45,000 Euro, işletmenin bir firmaya verilmesi halinde yıllık 20.000 Euro getiri sağlanıyor. Malta ev fiyatları da Malta oturum izni ve Malta vatandaşlığı ile ilgilenenlerin araştırdığı konuların başında geliyor. Malta’da ise 400.000 Euro’ya St Julians bölgesinden satın alınan 2+1 dairenin yıllık ortalama kira getirisi 15,000 Euro civarında seyrediyor.

Yeni Bir Hayat yurtdışı gayrimenkul yatırımları kapsamında, bölge ve gayrimenkul araştırmasından gayrimenkul alım, satım ve kiralama işlemlerine tüm süreçte yer alıyor, denetim süreçleri dahil olmak üzere tüm hukuki sürecin yönetilmesine destek veriyor.

#portekiz
#malta
#gayrimenkul
7 yıl önce