|

Aksa’nın iftarları Türkiye’den

Türkiye’deki STK’lar işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da Ramazan boyunca iftar programı düzenleyecek. Türk Kızılayı ve Mirasımız Derneği tarafından Aksa’nın avlusuna kurulan iftar sofralarında binlerce Müslüman orucunu açarken, yapılan kumanya yardımlarıyla da ihtiyaç sahipleri sevindirilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/05/2018 Pazar
Güncelleme: 03:42 - 20/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’da her akşam iftar sofraları kuruluyor.
Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’da her akşam iftar sofraları kuruluyor.

Türkiye sivil toplum kuruluşları tarafından, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’da her akşam iftar sofraları kuruluyor. İsrail zulmü altında zor günler geçiren Filistinliler kurulan iftar sofralarında Ramazan’ın ruhunu yaşıyor.

5 BİN AİLEYE GIDA YARDIMI

Türk Kızılayı Mescid-i Aksa’da Ramazan boyunca iftar programı düzenleyecek kurumlardan biri. Kızılay’ın iftar etkinliğinden her gün ihtiyaç sahipleriyle birlikte Filistinliler ve iftarını Mescid-i Aksa’da açmak isteyen 500 kişi yararlanıyor. Farklı şehirlerden Mescid-i Aksa’ya gelen misafirler iftarlarını Türk Kızılayı’nın ikramı ile açmaları nedeniyle Filistinliler tarafından memnuniyetle karşılanıyor. İftar programının yanısıra Filistinli ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan kolisi dağıtımı da yapacak olan Kızılay, ihtiyaç sahibi ailelerin bir aylık ihtiyacını karşılamaya yetecek gıda kolileri Gazze ve Kudüs’teki 5 bin aileye dağıtılacak.

MALİYETİ 20 LİRA

Kudüs ve civarında yardım ve imar çalışmaları yapan Mirasımız Derneği de Ramazan’da yardım faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Çalışma sahası sadece Kudüs ve civarı ile Mescid-i Aksa olan, Mirasımız Derneği, Ramazan boyunca burada kuracağı iftar ve sahur sofralarının yanı sıra 150 bin Müslüman’a da kumanya dağıtacak. Kudüs ve civarındaki yerleşim birimlerinden ücretsiz şekilde Mescid-i Aksa’ya getirilecek Müslümanlar, bu kutsal mekanda iftar ve sahur yapmanın mutluluğunu yaşayacak. Dernek, günde 3 bin 500 kişiye iftar verecek. Mirasımız Derneği, Aksa’nın avlusunda kurulacakbir kişilik iftar ve sahur bedelinin 20 lira, bir kumanya paketinin maliyetinin ise 100 lira olduğunu açıkladı.

YETİMLERE BAYRAMLIK

Dernek, yüzde 86’sı yoksulluk sınırının altında yaşayan Kudüslü Müslümanların yetim çocuklarına bayramlık kıyafetler ve çeşitli hediyeler dağıtacak. Bir yetim giydirmenin bedeli ise 100 lira olarak belirlendi.

#Mescidi Aksa
#Kudüs
#türkiye
#İftar
6 yıl önce