|

Avrupa’nın tuzaklarına gelmeyelim

Millet İttifakı’nı oluşturan partilere “Ne zaman milli şuura inerler, o zaman başarılı olurlar” tavsiyesi veren Nevşehirliler, Türkiye’ye seslendi: “Avrupa bizi çökertmeye çalışıyor. Bu tuzaklara, bu oyunlara gelmemek lazım.”

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2018 Salı
Güncelleme: 03:23 - 12/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Pembe Karıl, ailesiyle birlikte muhabirlerimizin sorularını cevapladı.
Pembe Karıl, ailesiyle birlikte muhabirlerimizin sorularını cevapladı.

Yeni Şafak ve tvnet seçim otobüsünün 24 Haziran turunda yeni durağı Nevşehir oldu. Avrupa’nın Türkiye’yi çökertme girişimleri olduğunu ifade eden Nevşehirli seçmen, “Bu tuzaklara gelmemek lazım” uyarısı yaptı. İşte sandığa giderken Nevşehirli seçmenlerin görüşleri:

AVRUPA’YI GEÇTİK

Şeyma Nur Kalın: “Bütün yaptığı çalışmaları görünce Erdoğan’ın kazanmasını istiyorum. Avrupa bizden daha üstündü Erdoğan ile Türkiye Avrupa sistemini de geçti. Şimdi bizi çökertmeye çalışıyorlar. Bu tuzaklara bu oyunlara gelmemek lazım.”


TÜRKİYE GELİŞTİ

Doğukan Bingül: “Fransa’da yaşıyorum ve ilk kez oy kullanacağım. İlk oyumu da Erdoğan’a vereceğim. Avrupa’dan Türkiye bakınca Türkiye gelişti. Türkiye günden güne kalkınıyor. Tüm bunlar Erdoğan’ın sayesinde.”

MİLLET İTTİFAKI’NA TAVSİYE

Oğuzhan Evcil: “24 Haziran ‘80 milyonun değil ümmetin seçimi’ olacak. Millet İttifakı’nı dışarıdan proje olarak görüyorum. Daha bunlar vatandaşla bir bütün olamadı. Milli şuura inmedikleri sürece başarılı olamayacaklar. Geleceklerini karanlık görüyorum.”

EN İYİ CUMHURBAŞKANI

Fatma Berican: “Yapılan hizmetler çok iyi. Dualarımız hep Erdoğan’la. Eskiye bakarsak her şey çok güzel oldu. Hastaneler, şehirlerarası yollar. Bu yaşıma kadar gördüğüm en iyi cumhurbaşkanı.”

ESKİYİ YAŞAMAK İSTEMİYORUM

Özer Memiş: “Ben 1980-90 öncesini bildiğim için AK Parti kazanacak diyorum. O günleri tekrar yaşamak istemiyorum. Eskiden yağı, tuzu bile bulamıyorduk; şimdi çoğu yer doğalgaz.”

OY VERMEYENE BİLE HİZMET GÖTÜRÜYOR

Mücahit Çelik: “AK Parti döneminde her ile üniversite yapılarak şehirler kalkındırıldı. İşsizlik sorunu nedeniyle gençler biraz sıkıntı yaşıyor. Ama Erdoğan, oy alamasa bile hizmette ayrım yapmıyor. Oy vermeyen ile bile hizmet götürüyor.”


Akşener’e o yetkiyi kim verdi?

Erol Açıkgöz, sandığa huzur ve güven için gideceğini belirterek, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı seçiminde oyumu Recep Tayyip Erdoğan’a vereceğim. Meclis’te güçlü olması için de AK Parti’ye vermeyi düşünüyorum. Erdoğan’ı İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde yaptığı hizmetlerle tanıdım. İstanbullular içme suyu bulamazken İstanbul’u İstanbul yaptı. Erdoğan’ın ağzından ne söz çıkıyorsa yapıyor. Diğerleri ise yapılanları yıkmak için geleceklerini söylüyor. Meral Akşener, 15 Temmuz darbesinden önce başbakan olacağını söylemişti. Akşener’e sormak lazım: bu yetkiyi kimden aldın? Diğer adaylar Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden çıkmasını vaad ediyor. Terör çocukları yetim bıraktı. Bunu diyenler acaba bunları da gözönünde bulunduruyor mu?”

Kadınlar öne çıktı

Erken seçim kararının iyi olduğunu savunan Pembe Karıl, “Ben yeniden Erdoğan seçilsin istiyorum. İcraatlarını, yatırımlarını seviyorum. Önceden böyle rahat değildik. AK Parti döneminde kadınlar ön plana çıktı. Kadınları başarılı gördükçe mutlu oluyorum. Türkiye çok iyi yerlere gelecek 24 Haziran sonrasında” diye konuştu. Fatma Öksüz de “Türkiye’nin gidişatından memnunum. 24 Haziran sonrasında daha iyi olacak. Türkiye’ye keşke AK Parti önce gelmiş olsaydı. Şu andakinin iki katı olurdu” dedi.


Durmayan Türkiye

Türkiye’yi gezerek seçmenin nabzını tutmaya devam eden Yeni Şafak ve tvnet ekiplerinin diğer durakları Kırklareli ve Lüleburgaz oldu. İstasyon Caddesi’nde konuştuğumuz seçmen “Dünyanın tek derdi ülkemiz. Artık uyandık. Durmadan ilerleyen huzur içerisinde yaşadığımız bir Türkiye istiyoruz” dedi. İşte Kırklarelililerin görüşleri:

ARTIK UYANDIK

Esat Akyol: “Ben emekli başkomiserim. 28 Şubat kararlarıyla sürgün edilmiştim. O dönem bize bu zulmü yapanlar Recep Tayyip Erdoğan’ın devrinin kapandığını söylemişti. İnanmadım. Şimdi de 15 Temmuz’da aynı düşmanlar Recep Tayyip Erdoğan’ı bitirmeye çalıştılar. Artık uyandık. Ve liderimize sahip çıktık. Yeni Türkiye için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkenin başında olması şart.”


TÜM DÜNYA TEK BİR LİDERE KARŞI

Ömer Dirican: “Tüm dünya tek bir lidere karşı. Artık milletimiz uyandı, eski cahiliye dönemi kalmadı. Sanıyorlar ki üç beş tankla ülke ele geçecek. 24 Haziran’dan beklentim durmadan ilerleyen huzur içerisinde yaşadığımız bir Türkiye.”

Şehmuz Işık: “Başkanlık sistemi gelişmiş ülkelerin vazgeçilmez bir sistemidir. Ülkemi gelişmiş ilk 10 devlet arasında görmek istiyorum. Bu sistemi düzeltmek için çabalayan Recep Tayyip Erdoğan’ın en iyi lider olduğunu düşünüyorum.”

PKK VE FETÖ BİRLEŞMİŞ

İlyas Şen: “Tam da Recep Tayyip Erdoğan gibi bir cumhurbaşkanı istiyorum. PKK 15 Temmuz darbesini 3 ay önceden biliyormuş. Darbeyi yapanlarla PKK’nın bu kadar işbirliği içerisinde olması o kadar büyük delil ki. Bir tanesi çıkıyor Amerika’nın memnuniyetsizliğinin sözcülüğünü yapıyor. Diğeri çıkıp Afrin operasyonunu yapan paşanın apoletlerini sökmekle tehdit ediyor. Aynı parti ‘Seçim beyannamesinde özerkliği savunacağız’ diyor. PKK, FETÖ ve ABD birleşmiş Türkiye’ye saldırıyorlar.”

ÇALIŞMALARI ÇOK SAMİMİ

Nazmi Özer: “Bulgaristan’a gittim. Geri ülkeme gelince Türkiye’mizin güzelliği için Allah’ıma şükrettim. Bulgaristan ‘Avrupa Birliği üyesiyim’ diye seviniyor ama hala kentleşemedi. Türkiye’nin 16 yıl önceki hali gibi. Mevcut Cumhurbaşkanımızdan memnunuz. Çalışmaları çok samimi ve güzel. Dünyaya karşı dik duruşu olan bir başkan.”

HEM MİLLİ HEM MANEVİYATA ÖNEM VERİYOR

Ahmet Kantarcı: “Tayyip Erdoğan’ı destekliyorum. Çünkü o hem milli hem manevi duygulara önem veriyor. Diğerlerinin hiçbir konuda ön görüsü yok, önerisi yok.”

Daha çok istihdam

Üniversite öğrencisi Elif Sökmen, “Öğrencilere söz hakkı tanıyan ve onlara destek olan bir başkan istiyorum. Gıda mühendisliği okuyorum. Bize devlette çok kadro verilmiyor, bu yüzden özel sektöre yöneliyoruz. Daha fazla istihdam sağlanması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Ev kadını Cemile Yılmaz da “Sağcısı solcusu hiç önemli değil, yeter ki milleti için çalışan, ülkesini seven bir cumhurbaşkanı olsun. Gençlere daha çok söz ve istihdam sağlansın” dedi.


Birleştirici güç

Serbest meslek çalışanı Onur Ertaş, “Dürüst halkına sahip çıkacak sözünün eri bir cumhurbaşkanı istiyorum” derken ev hanımı Gizem Şahin “Eşitlikçi, vatanını milletini seven, ülkesi için çalışan bir lider istiyorum” diye konuştu. Gülşen Tuna ise “Zengin fakir ayırmadan herkesin yanında olan bir lider istiyorum. Cumhurbaşkanı vatanı ve halkını düşünmeli, ayrıştırıcı değil, birleştirici olmalı.”

#Türkiye
#Onur Ertaş
6 yıl önce