|

İslam dünyasından Erdoğan’a destek

İslam dünyası ile ilgili araştırma ve stratejik çalışmalar yapan Umeyye Center bünyesindeki Düşünce ve Stratejik Çalışmalar Forumu, Türkiye ile ilgili bir bildiri yayınladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2018 Tuesday
Güncelleme: 03:41 - 12/06/2018 Tuesday
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

İslam dünyasının önde gelen iş adamları, kanaat önderleri ve eski siyasetçilerden oluşan 106 isim, Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 24 Haziran seçimlerinde destek verdiklerini belirtti. Formu üyeleri, Türkiye’nin ekonomik, siyasi, sosyal ve askeri alanlarda fark attığını, sürdürülebilir gelişim ve insan hakları hususunda başarılı adımlar gerçekleştirdiğini vurguladı.

TÜRKİYE’NİN ROLÜ VAZGEÇİLMEZ

Türkiye’ye destek bildirisinde, “Güçlü, istikrarlı ve anavatan olan Türkiye’nin yanında durmayı bir yükümlülük, insani ve ahlakı görev olarak görüyor. Ayrıca, demokrasinin inşası ve anlamlarını pekiştirmeyi, hem Türk devleti hem insanı düzeyde vazife olarak görüyoruz” ifadeleri kullanıldı. Türkiye’nin terörle mücadelesinin desteklendiği bildiride, “Türkiye, komşularına ve uluslararası topluma büyük bir hizmet sunuyor ve bundan dolayı bölgedeki rolü eşsiz ve vazgeçilmez” denildi.

EKONOMİK SALDIRILARI GÖRÜYORUZ

Kanaat önderi, siyasetçi ve iş adamlarının ortak bildirisinde, Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırılara da vurgu yapıldı. Forumun açıklamasında, şu ifadeler yer aldı: “Türk halkını ve seçilmiş kurumlarını özgürlük ve demokrasi düşmanları tarafından yapılan çarpıtma ve sorgulama kampanyalarına karşı destekliyoruz.” Forum, Türkiye’ye destek bildirisinde Arap dünyasına da Türk milletini destekleme çağrısı yaptı.

#Türkiye
#Recep Tayyip Erdoğan
6 years ago