|

İspatlamazsan namertsin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, “Erdoğan, partiyi kurmadan önce Pensilvanya’dan icazet aldı” iddiasına, “Madem ki böyle bir iddiada bulunuyorsun, bunu ispat etmen gerekir. İspat edemezsen namertsin” şeklinde çok sert bir karşılık verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/05/2018 Salı
Güncelleme: 02:03 - 29/05/2018 Salı
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Manisa Akhisar Stadyumu'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin skandal Pensilvanya iftirasına çok sert cevap veren Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Bizim siyasetimiz daima hizmet siyaseti olmuştur. Biz milletimize efendilik taslamaya değil. Hizmetkar olmaya geldik. Bugüne kadar hep bu anlayışla çalıştık. 24 Haziran'da milletimizden yeniden hizmet için, yatırım için, proje için destek istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı'nda şahsımı, Meclis'te AK Parti'yi desteklemeye hazır mıyız? Birileri laf yapar, biz icraat yaparız.

30 MİLYAR DOLAR KAZANDIK

Ana muhalefetin ccumhurbaşkanı adayı böyle 'yatırım matırım anlamam' diyor zaten. Doğru anlamaz. Yerli otomobil için 'Sayın Erdoğan 20 yıl geriden geliyor' diyor. Şu hale bak ya. Yani bu ülke yerli otomobilini üretecek. Kim yapacak bunu? Bu ülkenin devleri yapacak. Ve 20 yıl geriden geldiğimi söylüyor, vah zavallı vah. Ya sadece otomotiv ihracatından biz 30 milyar dolar kazandık.

Ey İnce sen nerede geziyorsun ya? Bir de daha ileri gitmiş. Kanal İstanbul'a başlamam diyor. Ya zaten senin mensubu olduğun partinin geçmişinde de böyle bir şey yok. Bu CHP'nin bu ülkede bir dikili ağacı yok.


KAYBETTİN KAYBETTİN KAYBETTİN

Bay Kemal'e ne diyordu? 'Bir seçime girdin kaybettin, ikiye girdin kaybettin, üçe girdin girdin kaybettin, dörde girdin kaybettin. Kaybettin, kaybettin, kaybettin. Şu hale bak ya, kendisi aday olmuyor. Cumhurbaşkanlığına aday gösterdiği şahsı şu çağırışa bak. 'Muharrem gel gel' diyor. Ve işi küçümsüyor. Seçim beyannamesini cumhurbaşkanı adayı okumuyor. Genel başkan okuyor. Bu işe ne kadar önem verdiğini gösteriyor.

SEN SİYASETTE DAHA ÇIRAKSIN

Şimdi bir şey daha söyledi. 'AK Parti'yi kurarken Pensilvanya'ya gittin mi gitmedim mi?' Şimdi İnce ben sana buradan nasihatte bulunayım. Sen siyasette daha çok çok çıraksın. Ama bir şey daha söyleyeyim. Siyaset dürüstlük ister. Senin genel başkanın yalancı. Ama sen de erkenden bir şeyler kaptın, başladın yalana. Benim Pensilvanya'ya giderek izin almak suretiyle AK Parti'yi kurduğumu söylersen bunu ispat etmen gerekir. Böyle bir şey de söz konusu değil. Sen madem ki böyle bir iddiada bulunuyorsun, ispat etmen gerekir. İspat etmezsen namertsin.


SÖYLEDİM HADİ AÇIKLA

Senin başkanın da, sen kendin de siz hangi partiyi kurdunuz ya? Yanımda olanlar varmış. Onları ben cevap vermeden açıklayamıyormuş. Ben cevap verdiğimde açıklayacakmış. Tamam ben cevabı verdim. Hadi açıkla. Ben kiminle gittim Pensilvanya'ya? Açıklamazsan namertsin. Demek ki yalanda genel başkanının yanında iyi yetişmiş. Bay Kemal ne diyor, 'Çiftçiyi aç bıraktınız' Be insafsız ya, 2,5 katrilyon verdik ya. Ben belgeyle konuşuyorum. Böyle palavra değil. Hayvancılık destekleri kapsamında, alet ekipmana kadar pek çok kalemde yüzde 50 hibe veriyoruz.

2 başkan yardımcısı olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Habertürk TV’de gündeme ilişkin soruları cevapladı. 24 Haziran sonrası konusunda ipuçları veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabinedeki bakan sayısını 20’nin altına indireceklerini söyledi. Kabinede yer alacak isimlere dair soru üzerine Erdoğan, ‘’İsimler şu anda açıklanamaz. Mümkün değil. Kabinenin dışında bakanların dışında neler olacak; yardımcı bakanlar olacak. Yeni sistemde ofis sistemini de oluşturacağız” dedi. ‘Hali hazırda bakan olup da 24 Haziran’da listesine giren isimlerden de kabineye girecekler olabilir mi?‘ sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Parlamentonun durumuna göre değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

  • FİDAN VE AKAR İDDİASINA YALANLAMA
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkan yardımcısı sayısı ile ilgili soru üzerine “Yasal düzenlemede de bu ortaya çıkmıştı. Bu bir olabilir, iki olabilir, daha fazla olabilir. Şu anda hedef burada bir ve ya iki başkan yardımcısı bu işin ilk etabı” karşılığını verdi. Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın kabineye gireceği iddialarını ise yalanladı: Şu anda böyle bir düşünce söz konusu değil ama dünyada özellikle başkanlık sisteminin uygulandığı yerlerde, Genelkurmay Başkanları olsun, Milli İstihbarat Teşkilatları olsun çok büyük önem ifade ederler. Tabii ki şimdi bizim dönemimizde de bu birimler bu önemlerini koruyacaklar ama bunlar hangi sorumlulukları üstlenerek bunu koruyacaklar, şu anda yapılan çalışmalarla onların içeriğini de dolduruyoruz.”

Arkasında CHP zihniyeti vardı

Merhum Menderes'in memlekete yaptığı hizmetlerin bedelini idam sehpasında canıyla ödediğini belirten Erdoğan, "Ülkemizde birileri dışarıdan da destek alarak milletimize hizmet eden herkese bedel ödetmenin gayreti içindedir. Rahmetli Menderes'i asanlarla Özal'a dünyayı zehir edenler aynıdır. Rahmetli Menderes'i idam edenlerin kararının arkasında hangi zihniyet vardı? Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti vardı. Şu anda da aynı zihniyet bu değil mi? AK Parti'yi kapatmak isteyenler CHP zihniyetiydi. Ne dediler CHP'liler. 'Ankara'da adil yargılar var' Hani demokrasi? Ya 360'ı aşkın milletvekiline sahip olan bir iktidar partisini, katakulliyle kapatmaya kalktınız. Ama başaramadınız, başaramayacaksınız" dedi. Erdoğan, şöyle devam etti: "İstanbul'a Büyükşehir belediye başkanı oldum aynı zihniyeti karşımda buldum. Başbakan oldum, aynı yapıyı daha da bilenmiş olarak karşımda buldum. Cumhurbaşkanı oldum, aynı çete yine karşımdaydı. 15 Temmuz'da darbe girişimine maruz kaldık. Aynı zihniyet. Tankları selamlayarak, güvenli yerlere çekilerek, kontrollü darbe söylemlerle iftira atarak yine karşımıza çıktı. Ya siz korkaksınız, korkaklar zafer anıtı dikemez. Ellerinde olsa tıpkı Menderes gibi bizi de dar ağacına çıkaracaklar. Ama hamd olsun milletimiz izin vermiyor."

Milletle aramı açamazsınız

Almanya'nın terör örgütünün sözcüsü partisine miting izni vermesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim arkadaşlarımıza devlet görevleri için dahi ülkelerindeki toplantılara Almanya'da katılma izni vermiyorlar, PKK'ya veriyorlar değil mi? Bize de yalan söylüyorlar. Teröristlere polis korumasında miting yaptırıyorlar. Bizim arkadaşlarımızın önlerini kesenler, güya dergi kapağı denilerek tüm sokağa asılan afişleri polis gücüyle oralarda tutuyorlar. Ya Tayyip Erdoğan için ne derseniz deyin, benim milletimle gönül köprüm var gönül köprüm. Ya bunu kaldıramazsınız ki. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Ey Corç, ey Hans, bizim aramızı açamayacaksınız. Ben halkımı Allah için seviyorum, halkım da beni Allah için seviyor. Sanıyorlar ki kapıları kapatırsak bu sevdanın önüne geçeriz. Sanıyorlar ki teröristlere kapı açarsak bu muhabbeti boğarız. Sanıyorlar ki, yalanla, inkarla biz bu aşkı söndürürüz" dedi.


HÜDA PAR'dan Erdoğan'a destek

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Mehmet Yavuz, 24 Haziran seçimlerinde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni devam ettirme yönünde irade beyanında bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldıklarını bildirdi.

Yavuz, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin altyapısının 16 Nisan 2017 referandumuyla oluşturulduğunu belirtti. Bu referandumla getirilmek istenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin parlamenter sisteme göre ülke şartlarına daha uygun olduğuna karar verip desteklediklerini hatırlatan Yavuz, "Bu yeni sistemin doğru bir zemin ve doğru bir temelde şekillendirilmesi için 16 Nisan referandumunda parti olarak ortaya koyduğumuz ilkesel duruşumuzu devam ettiriyoruz. Bundan hareketle mevcut şartları göz önünde bulundurarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni devam ettirme yönünde irade beyanında bulunan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldık" dedi.

Yavuz, vatandaşları, milletvekili genel seçimlerinde ise HÜDA PAR'a oy vermeye davet etti.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Seçim
#AK Parti
6 yıl önce